1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
EUROINS a inregistrat peste 60.000 ...

EUROINS a inregistrat peste 60.000 de dosare de dauna si a platit peste 400 mil. lei pentru toate despagubirile auto si vatamarile corporale

EUROINS Romania Asigurare Reasigurare SA, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata asigurarilor, anunta finalizarea auditului financiar pentru anul 2020 si rezultatele aferente primului trimestru al anului 2021, care reflecta repozitionarea companiei, numirea unui nou Director General si imbunatatirea managementului riscurilor.

Auditul financiar a fost realizat de Grant Thornton, una dintre cele mai importante organizatii mondiale de audit si consultanta financiara. Expertii auditorului Grant Thornton confirma pozitia stabila si solvabilitatea EUROINS Romania. In urma masurilor intreprinse de conducere si actionari in 2020, acoperirea cerintei de capital de solvabilitate, in temeiul directivei SII, ajunge la 118,5%, iar acoperirea cerintei de capital minim este de 278,4%. Astfel, compania respecta toate cerintele legale, au transmis oficialii asiguratorului.

Potrivit acestora, la inceputul acestui an, EUROINS Romania a inceput un proces complex de repozitionare pe piata asigurarilor, cu o strategie centrata pe trei piloni principali: creare de valoare adaugata pentru clienti, diversificarea politelor de asigurare si digitalizare.

In conformitate cu strategia de scadere a expunerii in sectorul RCA si pentru a realiza o crestere sanatoasa si durabila pe piata romaneasca, EUROINS si-a reimprospatat produsele non-RCA, incepand cu servicii de asistenta rutiera, start casco si polite de sanatate. Efectele acestei strategii pot fi observate in rezultatele pozitive inregistrate in Q1 2021. Numarul de polite RCA vandute de EUROINS Romania a scazut, in timp ce volumul daunelor platite a crescut constant. In 2021 EUROINS a inregistrat peste 60.000 de dosare de dauna si a platit pentru toate reparatiile auto si vatamarile corporale peste 400 de milioane de lei. Una dintre cele mai mari despagubiri platite in 2021 se ridica la peste 3,6 milioane de lei.

"Suntem transparenti si aceste rezultate arata ca EUROINS Romania creste intr-un mod sanatos. In ceea ce priveste portofoliul nostru de asigurari, il vom diversifica in continuare cu produse noi, usor de inteles, pentru a aduce beneficii clientilor nostri si valoare adaugata vietii lor. Relansam "Prima mea polita", o asigurare pentru accidente, care se concentreaza asupra copiilor nostri si a accidentelor care apar pe masura ce cresc. De asemenea, colaboram cu furnizori de top in oferirea de produse de asistenta medicala si rutiera, serviciile devenind active fara interventia EUROINS. Am adoptat termeni si conditii noi pentru produsul Casco, am extins inclusiv reteaua de ateliere auto partenere in toata tara. Este foarte important sa ne remarcam prin oferirea unor produse facultative si servicii bune", a declarat Tanja BLATNIK, Directorul General al EUROINS Romania.