1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
EIOPA publica rezultatele testului ...

EIOPA publica rezultatele testului de stres cu privire la riscurile de mediu la care sunt supuse fondurile de pensii ocupationale

Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA) a facut publice rezultatele testului de stres cu privire la riscurile de mediu la care sunt supuse fondurile de pensii ocupationale (IORP - Institution for Occupational Retirement Provision).

In primul test de stres climatic al sectorului european de pensii ocupationale, EIOPA si-a propus sa evalueze rezistenta IORP fata de un scenariu de schimbari climatice care simuleaza o tranzitie brusca la o economie verde, ca urmare a implementarii intarziate a politicilor de mediu.

Cu un esantion de 187 de IORP din 18 tari, testul de stres a acoperit toate tarile din Spatiul Economic European (SEE) cu sectoare IORP semnificative. Romania nu a fost inclusa in acest exercitiu, avand in vedere ca, desi exista cadrul legal ce reglementeaza functionarea fondurilor de pensii ocupationale, inca nu a fost autorizat niciun astfel de fond.

Mai multe detalii despre testul de stres - AICI.