1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

E nevoie de un sat intreg

Stim deja, de ani buni, ca statisticile privind accidentele rutiere din tara noastra nu sunt deloc imbucuratoare: anual, aproape 2.000 de persoane isi pierd viata pe strazile din Romania, iar alte mii sunt ranite grav. 

Motivele sunt, ca intotdeauna, complexe. In toate discutiile purtate in jurul acestui subiect se vorbeste atat de lipsa de educatie rutiera din partea tuturor participantilor la trafic (nu doar a soferilor) si a obiceiurilor gresite, cat si de graba, neatentie, agresivitate, lipsa de infrastructura sau insuficienta aplicare a legislatiei existente. 

In acest context, campaniile de siguranta si preventie, asa cum este FII TREAZ LA VOLAN!, raman esentiale. Ingredientele care asigura succesul unor astfel de proiecte includ varietatea cailor si tehnicilor de comunicare, transmiterea de mesaje usor de inteles in forme variate, care sa atraga atentia sau sustinerea oferita de Parteneri. 

Insa exista doua alte aspecte deosebit de importante pentru astfel de proiecte: continuitatea, respectiv implicarea directa a cat mai multor actori care sa duca mai departe mesajele de siguranta. Tocmai de aceea, desi editia a VI-a a campaniei FII TREAZ LA VOLAN! si activitatile offline desfasurate in cadrul acesteia se incheie, oficial, la finalul lunii septembrie, comunitatea #treazlavolan va ramane activa, fiind unul dintre putinele proiecte de siguranta rutiera cu acest nivel de continuitate. 

Asadar, #treazlavolan va continua sa transmita, online, mesaje de siguranta rutiera si sa adune, in jurul paginii de Facebook, grupului dedicat sau contului de Instagram, soferi, pietoni, motocicilisti si trotinetisti care isi doresc drumuri mai sigure. Deoarece e nevoie de o comunitate intreaga pentru a creste un participant la trafic responsabil.