1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Despre responsabilitate individuala

Despre responsabilitate individuala

Cu o valoare a daunelor asigurate situata intre 4 - 5 miliarde de euro si pierderi economice cel putin duble, recentele inundatii din Germania scot la iveala un deficit de protectie substantial. Astfel, doar 46% dintre locuinte au acoperire impotriva efectelor ploilor torentiale si inundatiilor, potrivit AM Best care citeaza GDV - Asociatia Asiguratorilor Germani.

In urma cu doi ani, un studiu Swiss Re arata ca un motiv pentru care locuintele nu au o asigurare care sa acopere riscurile naturale este faptul ca populatia considera acordarea de ajutoare de stat in urma unui eveniment meteo extrem un fapt normal si de la sine inteles. 

In Romania peste 80% dintre proprietarii de locuinte nu au o asigurare (obligatorie potrivit legii). Iar una dintre cauze este legata si de ajutoarele pe care le acorda Guvernul si autoritatile locale dupa fiecare evenimente, desi legea interzice acest lucru.

Insa, ne putem permite sa depindem doar de actiunile, masurile si resursele financiare ale Guvernului? Mai ales in contextul in care fenomenele meteo extreme vor deveni, potrivit estimarilor specialistilor, din ce in ce mai dese si mai violente... 

Este timpul ca fiecare proprietar de locuinte sa fie sigur ca e asigurat - este doar responsabilitatea noastra sa avem grija ca bunurile si casa noastre sunt protejate.

PS. Pana in acest moment nu se cunoasta modul in care proprietarii de locuinte din Germania vor fi despagubiti in urma inundatiilor catastrofale.