1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Deloitte a asistat VIG in ...

Deloitte a asistat VIG in preluarea activelor AEGON din Ungaria, Polonia, Romania si Turcia

Deloitte a asistat asiguratorul austriac Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) in preluarea businessurilor grupului olandez AEGON din domeniul asigurarilor de viata si non-viata, al pensiilor private si al managementului de active din Ungaria, Polonia, Romania si Turcia.

Cu un pret de achizitie de 830 de milioane de euro, aceasta este una dintre cele mai mari tranzactii in domeniul financiar din Europa Centrala semnate in 2020. Achizitia este supusa aprobarii autoritatilor de reglementare si organismelor antitrust si urmeaza sa fie finalizata in a doua jumatate a anului 2021.

In urma acestei preluari, VIG isi va consolida pozitia de lider in Europa Centrala si de Est si va deveni cel mai mare asigurator din Ungaria.

"Achizitia operatiunilor AEGON din Europa Centrala si de Est este un pas important pentru Vienna Insurance Group in vederea consolidarii durabile a pozitiei de lider in ECE si pentru valorificarea de noi oportunitati. Portofoliile companiilor care fac obiectul tranzactiei completeaza perfect unitatile pe care le detinem deja si ne consolideaza diversificarea in aceste tari. Pe piata din Ungaria facem saltul catre primul loc. Acest lucru ne pozitioneaza, ca si in Austria, ca lider de piata in toate tarile vecine la est (Republica Ceha, Slovacia si Ungaria). In Turcia, reusim sa intram pe piata asigurarilor de viata, iar in Polonia, Romania si Ungaria ne putem extinde semnificativ potentialul in domeniul fondurilor de pensii private. Prin achizitia societatii de administrare a activelor financiare detinuta de AEGON in Ungaria nu numai ca ne extindem operatiunile proprii de management al activelor financiare, dar castigam, de asemenea, expertiza si resurse valoroase", a declarat, in noiembrie 2020, Elisabeth STADLER, CEO al Vienna Insurance Group despre tranzactia de succes cu AEGON.

In Romania, VIG este deja prezent prin companiile OMNIASIG, ASIROM si BCR Asigurari de Viata, iar AEGON este activ in domeniul asigurarilor de viata si al pensiilor private din 2007.

Echipa Deloitte implicata in proiect a fost formata din experti din Europa Centrala si din Olanda, care au asigurat servicii de due diligence financiar, fiscal si actuarial, precum si de evaluare si de suport in structurarea tranzactiei. Intregul proiect a fost coordonat de Tomasz Ochrymowicz, Partener Consultanta Financiara, si Marcin Piskorski, Partener Consultanta in Management, din cadrul Deloitte Polonia, si de Zsolt Vajda, Director Consultanta Financiara, din cadrul Deloitte Ungaria.

"Este o onoare pentru noi sa fim parte dintr-o tranzactie atat de importanta, care va redefini piata asigurarilor din patru tari. Gratie cooperarii intre echipe din mai multe regiuni si abordarii multidisciplinare, Deloitte a putut oferi servicii la cel mai inalt nivel chiar si in conditiile termenelor-limita stranse pe care le-a presupus acest proiect. Expertii nostri din Bucuresti au lucrat indeaproape cu echipele Deloitte din Polonia si Ungaria, precum si cu echipa Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe din Romania", a spus Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanta Financiara, Deloitte Romania.

Echipa Deloitte din Bucuresti a asigurat procesul de due diligence financiar pentru companiile romanesti care vor intra in portofoliul VIG si a fost alcatuita din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanta Financiara, Ionut Vasilescu, Manager, si Angelika Lech, Senior Associate.