1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

De unde ne luam informatiile financiare?

Un studiu arata ca sursele generale de informare ale romanilor sunt televiziunea, retelele de socializare si site-urile de stiri. Lucru deloc surprinzator, avand in vedere atat popularitatea televiziunii, cat si a internetului la nivelul tarii noastre.

Astfel, la finalul anului 2020 existau, in Romania, 7,8 milioane de abonamente la servicii TV, dintre care 5,8 milioane erau abonamente prin cablu, respectiv 5,7 milioane de conexiuni la internet fix si 20,4 milioane de conexiuni active la internet mobil. Mai mult, cele mai recente date ale INS - Institutul National de Statistica, arata ca ponderea gospodariilor care au acces la reteaua de internet de acasa a fost de 80,8% in 2021, in crestere fata de 2020. Mai mult, cercetarea "Head Downers 2021", ale carei rezultate au fost publicate in decembrie a.c., arata ca romanii petrec zilnic cel mai mult timp conectati online, in fata ecranelor (80%), si cel mai putin (68%) in contact cu natura dintre locuitorii a opt tari europene.

In acest context, rezultatele sondajului "Tu cum iti evaluezi cunostintele financiare", desfasurat in pregatirea lansarii editiei a II-a a campaniei "Stii totul despre asigurari si castigi", nu sunt deloc surprinzatoare. Peste jumatate dintre cei 4.600 de respondenti declara ca, de obicei, se informeaza din social media cu privire la diverse teme de natura financiara, iar 25% aleg presa - fie financiara, fie generala.

Mai mult, romanii sunt dispusi sa aloce timp propriei educatii financiare. De cateva ori pe saptamana (41%), respectiv de cateva ori pe luna (26%) - atat de des ar fi dispusi cei mai multi participanti la sondaj sa aloce timp cresterii nivelului lor de educatie lor financiara si dezvoltarii cunostintelor financiare. Pe de alta parte, 22% declara ca ar dori sa aloce timp zilnic acestui aspect.

Tocmai de aceea, campanii de educatie financiara care se desfasoara cu precadere prin mediul online si social media, asa cum este "Stii totul despre asigurari si castigi", raman deosebit de importante. Hai alaturi de noi! Toate detaliile sunt disponibile pe totuldespreasigurari.ro si pe Facebook/totuldespreasigurari.ro.