1asig.ro
1asig.ro

De ce trebuie sa se adapteze industria de asigurari?

5 min. / 1.540 cuvinte
Din doua motive principale: oameni si tehnologie.

PROMO


Actuala generatie aflata in plina ascensiune, denumita generic "a milenialilor" este, cu siguranta, diferita. Si, mai mult, reuseste sa isi impuna treptat obiceiurile. Acestia mananca mai sanatos, fac mai mult sport, se casatoresc si fac copii mai tarziu decat generatiile anterioare si isi dozeaza mult mai bine timpul liber.

Prin urmare, pentru ei, a cumpara o asigurare trebuie sa fie un proces simplu si rapid. A nu se intelege insa ca ar cumpara in necunostinta de cauza, deoarece Internetul, pe care il folosesc cu atata indemanare in orice scop, le furnizeaza destule informatii si despre un anumit produs sau un anumit asigurator.

Tehnologia, a carei trasatura primordiala in prezent este tocmai interconectivitatea, iar Internetul este suportul sau fizic, naste noi oportunitati care pot usura si genera avantaje competitive substatiale unor asiguratori atat pe linia de vanzari, cat si pe cea de servicii post-vanzare.

De aceea, asiguratorii, ingropati pana nu demult in stive de dosare, poze pe format de hartie si proceduri suficient de stufoase, trebuie sa devina agili, flexibili si inovatori.

1.956 accesari