1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
De acum poti verifica daca ...

De acum poti verifica daca locuinta ta este sau nu asigurata printr-o polita PAD

PAID Romania - Poolul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale a lansat un nou serviciu prin care se poate verifica daca o locuinta este sau nu asigurata printr-o polita de asigurare obligatorie.

Serviciul poate fi accesat prin site-ul PAID Romania (www.paidromania.ro) si, pentru a afla numarul politei, este nevoie de:

  • Codul numeric personal (CNP) al proprietarului
  • Adresa locuintei asigurate

Odata introduse aceste date, numarul, seria si data de expirare a politei, dar si numele companiei de asigurari prin intermediul careia a fost emisa vor fi transmise prin email sau SMS.

Daca, din diverse motive, sunt identificate erori, cel care acceseaza serviciul este directionat catre call center. O astfel de situatie poate sa apara daca sistemul gaseste doua sau mai multe polite pentru locuinte aflate la adrese foarte asemanatoare, incheiate cu acelasi CNP.

In aceasta etapa, serviciul nu este disponibil pentru cetatenii straini sau persoanele juridice.

Anterior, puteai doar verifica valabilitatea unei polite de asigurare PAD (asigurarea obligatorie a locuintei) introducand seria acesteia.

Serviciul nou lansat de PAID Romania ajuta atat proprietarii de locuinte care vor sa se asigure mereu ca au asigurarea valabila, cat si brokerii sau agentii de asigurare care, inainte de inceperea emiterii unei polite, daca sunt fata in fata cu clientul, pot verifica impreuna cu acesta daca proprietarul de locuinta pentru care vor sa incheie o asigurare facultativa are incheiata deja asigurarea obligatorie.