1asig.ro
1asig.ro

Cum masori 20 de editii de FIAR?

5 min. / 1.540 cuvinte
In mai putin de o saptamana, Forumul International Asigurari-Reasigurari - FIAR, unul dintre cele mai importante evenimente internationale de profil, va reuni, pentru a 20-a oara, specialistii din re/asigurari, brokeraj si pensii private, dar si din domeniile conexe, pentru 5 zile de discutii, intalniri bilaterale si evenimente de networking.

PROMO


Pregatirile pentru eveniment au intrat pe ultima suta de metri si, pentru ca in acest an sarbatorim o editie speciala, cea cu numarul 20, dorim sa va oferim o privire de ansamblu asupra Forumului prin intermediul a cateva cifre semnificative din istoria sa. Stiati ca...

... cele mai multe conferinte si workshop-uri de la FIAR, in numar de 11, au fost organizate in 2014? Cum in piata de asigurari de asigurari au loc in mod constant diverse schimbari, iar discutiile din cadrul Forumului reflecta mereu contextul curent al industriei, programul FIAR este mereu dinamic si se reconstruieste de la un an la altul. Cu toate acestea, 2014 a batut recordurile in ceea ce priveste numarul de evenimente tehnice organizate: nu mai putin de 7 conferinte si 4 workshop-uri s-au aflat pe agenda participantilor.

... de-a lungul intregii istorii a Forumului, au participat specialisti reprezentand, in total, 50 de tari, adica un sfert din intreaga lume? FIAR este un eveniment recunoscut la nivel international, iar acest lucru este evident daca urmarim listele de participare: la toate editiile de pana acum au fost reprezentate, in total, 50 de tari. Desi numarul total al statelor de pe glob nu este clar, din cauza diverselor divergente politice, acesta este estimat la circa 200 de tari, ceea ce inseamna ca, de-a lungul istoriei sale, FIAR a reunit specialisti reprezentand un sfert din intreaga lume.

... cei mai multi participanti la FIAR, peste 600, au fost in anul 2008? Pornind de la o prima editie care a reunit 70 de specialisti din asigurari, reasigurari, brokeraj si domeniile conexe intr-o singura zi de conferinte, Forumul a crescut treptat, atat "temporal" cat si ca "dimensiuni", de-a lungul anilor depasind 100, 200, 500 si chiar pragul de 600 de participanti. Cei mai multi profesionisti s-au reunit in cadrul evenimentului in 2008, cand la discutii au participat 604 specialisti din 32 de tari, reprezentand 311 companii, fonduri de pensii, asociatii si institutii.

... pana acum FIAR a adunat un total de 6.738 de specialisti? Daca tot am vorbit de participanti, facand o estimare, toate editiile de pana acum ale Formului au gazduit, impreuna, un total de 6.738 de oameni. Pentru a va face o idee, numarul ar fi suficient pentru a umple Ateneul Roman de 8 ori, Opera Romana de 7 ori si Sala Polivalenta o data si un sfert. Iar daca vreti si un ordin de marime "international", participantii din toate editiile ale FIAR de pana acum ar putea umple de 2 ori Opera Metropolitana din New York, de 3 ori Royal Opera House din Londra si de 3 ori toate locurile Teatro alla Scala din Milano.

... FIAR a avut 3.131 de participanti unici? Ca orice eveniment devenit deja traditional, Forumul International Asigurari-Reasigurari se mandreste cu participantii care revin, an dupa an, la dezbateri: foarte multi dintre specialistii din piata internationala si locala au bifat mai mult de o editie a FIAR de-a lungul timpului. Vorbind strict ca "vizitatori unici", evenimentul a strans pana acum 3.131 de profesionisti din intreaga lume.

... in toate editiile de pana acum ale Forumului s-au baut 64.786 de cesti de cafea? Zilele de FIAR sunt intotdeauna pline de activitate: intre conferinte, workshop-uri, intalniri bilaterale si evenimentele de networking, orice participant stie ca trebuie sa-si faca timp pentru toate. Secretul pentru a reusi sa bifeze totul din agenda? Cestile de cafea de la FIAR. Baute pe hol, la un colt de masa, pe terase sau prin lifturi, acestea au devenit, inca de la inceput, "energizantul" neoficial pentru a tine pasul cu ritmul Forumului.

... pana acum la FIAR au fost rostite 518.288.000 de cuvinte? Conform unui studiu realizat de cercetatorii americani in 2014, o persoana vorbeste pe zi, in medie, 16.000 de cuvinte, ceea ce ar inseamna ca la editiile de pana acum ale Forumului s-au rostit, in total, peste 518,2 milioane de cuvinte. Acestea ar fi suficiente pentru a scrie cel mai lung roman din lume de... 409 ori: conform Cartii Recordurilor, acesta este "In cautarea timpului pierdut", al lui Marcel PROUST, care insumeanza "doar" 1.267.069 de cuvinte.

... FIAR a avut, de-a lungul istoriei sale, 4 locatii? Dupa o prima editie desfasurata in Bucuresti, Forumul International Asigurari-Reasigurari s-a mutat la Sinaia, unde a ramas timp de 16 ani, primavara micul oras devenind, timp de peste un deceniu si jumatate, locul traditional de intalnire al asiguratorilor si reasiguratorilor. In 2014 a avut loc o noua schimbare importanta, evenimentul fiind organizat pentru prima data la Brasov, important centru istoric si cultural recunoscut la nivel international. Acum, 3 ani mai tarziu, FIAR se muta in cea de-a patra locatie din istoria sa, reunind specialistii din piata de asigurari, reasigurari si brokeraj la Poiana Brasov.

Fie ca sunteti printre participantii "traditionali" care vin deja la FIAR de mai multi ani, fie ca veti veni in acest an pentru prima data la Forum, va asteptam in Poiana Brasov, intre 21 si 25 mai, pentru discutii incitante si captivante privind problemele de actualitate ale pietei de re/asigurari.

1.518 accesari