1asig.ro
1asig.ro

Creste concurenta pe RCA

5 min. / 1.540 cuvinte
In ciuda evenimentelor care au marcat piata RCA in 2016, interesul pentru piata de asigurari de raspundere civila auto obligatorii a crescut. Astfel, in ultima luna au fost autorizati de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) doi noi jucatori pe acest segment, in baza libertatii de prestare a serviciilor (FOS - Freedom of Services).

PROMO


Este vorba de bulgarii de la DallBogg si de Euro Insurance DAC - denumire comerciala LeasePlan Insurance -, filiala a LeasePlan Corporation din Irlanda. Astfel, numarul jucatorilor de pe segmentul RCA a urcat la 11.

Totodata, si ERGO Asigurari ramane interesata de piata RCA, urmand sa depuna dosarul de autorizare la ASF. Reamintim si de GRAWE Romania, care a primit, la finele lunii august 2016, autorizarea de a vinde polite RCA si CASCO. Totusi, GRAWE nu a inceput inca sa vanda polite RCA, probabil ca asteapta sa vada ce se va intampla in luna mai, dupa finalizarea perioadei de plafonare a tarifelor.

Aparitia unor noi asiguratori pe RCA era mult asteptata, in special de brokeri, care sustin ca este singurul mod in care se poate regla piata este concurenta si aparitia unor noi competitori in piata.

Acum ramane de vazut daca aceste noi aparitii in piata vor influenta tarifele practicate dupa perioada de plafonare a RCA, aplicata din 18 noiembrie 2016 si valabila 6 luni.

Reamintim ca piata RCA s-a majorat cu 30% in 2016, pana la 4,03 miliarde lei, in special datorita majorarilor de preturi de pe parcursul anului trecut si mai putin ca urmare a cresterii numarului de contracte de asigurare.

1.772 accesari