1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Comisia Europeana: A intrat in ...

Comisia Europeana: A intrat in vigoare produsul paneuropean de pensii personale - PEPP

De marti, 22 martie 2022, a inceput sa se aplice Regulamentul privind produsul paneuropean de pensii personale, care a fost adoptat in 2019, arata Comisia Europeana. Se da astfel unda verde unui sistem voluntar si disponibil in intreaga UE, prin intermediul caruia cetatenii vor putea sa economiseasca pentru pensie.

Acesta va putea fi oferit de o gama larga de intreprinderi financiare din intreaga UE.

PEPP, care este o parte esentiala a Planului de actiune al Comisiei pentru consolidarea uniunii pietelor de capital, va fi disponibil in completarea sistemelor de pensii publice si ocupationale, alaturi de sistemele de pensii private existente la nivel national.

Odata cu aplicarea acestui sistem, persoanele care economisesc pentru pensie vor avea mai multe posibilitati de alegere si vor beneficia de avantajele unei concurente sporite si de o transparenta si o flexibilitate mai mari in ceea ce priveste optiunile de produse. Furnizorii de PEPP vor beneficia de o piata unica reala si de o distributie transfrontaliera facilitata, care le va permite sa puna in comun active si sa creeze economii de scara.

In acelasi timp, PEPP va contribui la canalizarea economiilor catre pietele de capital si va aduce beneficii in materie de investitii si crestere economica in UE.

"Cu acest nou cadru pentru un produs paneuropean de pensii personale, oamenii vor avea mai multe optiuni de a economisi pentru pensie si se vor bucura de garantii puternice in materie de protectie a consumatorilor. Venind in completarea pensiilor publice, PEPP raspunde nevoilor generatiei mai tinere de astazi si le permite oamenilor sa isi planifice mai bine viitorul. Incepand de astazi (n.r. 22 martie 2022), inregistrandu-se o singura data, furnizorii de pensii personale sunt in masura sa furnizeze PEPP oriunde in UE. Iar prin canalizarea economiilor catre investitii pe termen lung, PEPP va contribui la stimularea cresterii economice in UE", a declarat Mairead MCGUINNESS - Comisarul pentru stabilitate financiara, servicii financiare si uniunea pietelor de capital.

Regulamentul privind PEPP a fost convenit si adoptat la 25 iulie 2019, cu scopul de a contribui la crearea unei piete interne a pensiilor personale, sporind posibilitatile furnizorilor de a oferi produse de pensii personale la nivel transfrontalier si oferindu-le consumatorilor o alternativa competitiva de a economisi pentru pensie.