1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Clientii BCR pot adera 100% online la fondul de pensii facultative

Banca Comerciala Romana (BCR) extinde functionalitatile din platforma digitala George oferind clientilor din portofoliul sau posibilitatea de a solicita aderarea, 100% online, la Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS (Pilonul III), administrat de BCR Pensii, S.A.F.P.P. S.A. 

Noua functionalitate este o premiera pentru piata platformelor de digital banking din Romania si asigura clientilor BCR utilizatori de George o experienta complet digitala si accesibila, prin care isi pot construi, in timp, siguranta si independenta financiara, transmite banca.

Durata procesului de aderare la FPF BCR PLUS variaza, cu aproximatie, intre 5 si 7 minute si se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefon, tableta sau PC) cu acces la internet, fara a presupune vreun cost suplimentar.

Serviciul poate fi deja accesat de catre clientii BCR in platforma George, unde utilizatorii pot solicita aderarea la Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS, conform prospectului schemei de pensii, printr-un proces simplu si intuitiv, fara deplasare la banca.

”BCR Pensii are vocatia pionieratului in sectorul pensiilor private din Romania. Ma bucur sa reconfirmam acest lucru prin furnizarea, 100% online, a unui produs esential pentru confortul financiar dupa retragerea din activitate. George oferea deja posibilitatea vizualizarii valorii conturilor de pensie privata administrate de BCR Pensii, iar acum trecem la nivelul urmator, oferind posibilitatea unei aderari la fondul de pensii facultative BCR PLUS, practic, din orice loc unde exista acces la internet. Astfel, prin accesibilitate si informare contribuim la democratizarea accesului la instrumente financiare ce ofera beneficii pe termen mediu si lung”, a declarat Radu Craciun, Director General BCR Pensii.

”Rolul nostru este sa ne asiguram ca George ramane conectat la nevoile in schimbare ale utilizatorilor si ca extindem in permanenta portofoliul prin produse si servicii care aduc valoare adaugata. De data aceasta, vorbim despre o premiera in zona de functionalitati ale platformelor de digital banking din Romania, dar, mai ales, vorbim despre perspectiva pe termen a lung a veniturilor si o mai buna planificare financiara. De aceea, ne bucuram ca impreuna cu echipa BCR Pensii putem oferi clientilor nostri posibilitatea de a accesa 100% digital, din platforma George, in mai putin de 7 minute, pensia facultativa Pilon III”, a declarat Vlad Hutuleac, Director Executiv Produse si Segmente Retail, BCR.

Pentru a completa documentatia de aderare in platforma George, clientii trebuie sa aiba la indemana doar actul de identitate, solicitarea de aderare fiind finalizata prin utilizarea semnaturii electronice calificate. Pe parcursul intregului proces, clientii pot beneficia gratuit de asistenta din partea agentilor de marketing autorizati ai BCR.

Pensia facultativa BCR PLUS asigura un sistem de economisire pentru viitor, dupa implinirea varstei de 60 de ani, si asigura urmatoarele beneficii:

- Protectie financiara pentru viitor, sumele acumulate fiind proprietatea participantului.

- Randamente competitive si o politica prudentiala de plasare a activelor, cu scopul de a proteja economiile participantului.*

- Flexibilitate. Nivelul contributiei poate fi modificat, in functie de fluctuatiile venitului. De asemenea, plata poate fi suspendata si reluata in orice moment fara penalitati.

- Protectie la volatilitatea pietelor financiare. Suma totala cuvenita va reprezenta cel putin suma contributiilor nete minus comisioanele de administrare.**

- Avantaj fiscal. Contributiile la pensia facultativa de pana la 400 euro/an se deduc din baza de calcul a impozitului pe venitul din salarii, la plata facuta prin angajator.

Cu aceasta noua extindere a ecosistemului digital George, BCR consolideaza rolul platformei de centru complet pentru servicii bancare, unde clientii pot monitoriza si gestiona toate aspectele vietii lor financiare intr-un mod usor si eficient, complet online: de la conturi bancare, carduri, linii de credit si imprumuturi, pana la asigurari, pensii  facultative si investitii.

BCR Pensii este subsidiara grupului BCR, autorizata pentru administrarea fondurilor de pensii administrate privat si facultative, infiintata in luna iunie 2007.

Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS este administrat de BCR Pensii S.A.F.P.P. S.A., telefon 021 9503. Banca Comerciala Romana S.A. este agent de marketing persoana juridica al FPF BCR PLUS, cod autorizare AMJ – RO – 374214.

*Performantele anterioare nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare.

**In conditile prevazute in prospectul schemei de pensii FPF BCR PLUS, disponibil pe www.pensiibcr.ro