1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Cifra de afaceri LIFE IS HARD ...

Cifra de afaceri LIFE IS HARD ajunge la 25 mil lei, iar profitul net la 4,5 mil lei in 2022

LIFE IS HARD (LIH), companie de tehnologie listata la BVB, piata AeRo, a incheiat anul 2022 cu crestere pe toti indicatorii relevanti de business. Compania a ajuns la o cifra de afaceri de 25 mil. lei si un profit net de 4,5 mil. lei, in timp ce lichiditatea si nivelul de solvabilitate - indicatori care confirma "sanatatea" business-ului - au de asemenea o evolutie pozitiva.

Din punct de vedere al strategiei de dezvoltare, deciziile-cheie ale anului 2022 au fost legate de:

  • Split-ul actiunilor LIFE IS HARD, astfel incat actionarii sa isi poata gestiona mai usor detinerile.
  • Consolidarea echipei interne - prin operationalizarea programului SOP care a facut ca toti angajatii sa devina actionari in companie, respectiv prin atragerea de talente.
  • Lansarea LIH Ventures, un proiect de business care va fi derulat din 2023 si care va duce compania intr-o noua etapa de crestere, cu focus pe relevanta regionala si cresterea capacitatii de inovare.

"Rezultatele preliminare pe 2022 urmeaza linia ascendenta pe care LIFE IS HARD o parcurge inca din 2020, iar obiectivele noastre sunt 100% atinse si conforme cu cifrele estimate la inceput de an. Profitul net s-a imbunatatit semnificativ, cu aproape 1 mil lei fata de 2021, aratand focusul nostru constant catre performanta si mindset-ul de optimizare. De asemenea, 2022 este relevant pentru strategia anuntata in 2019 privind intentia noastra de crestere accelerata si consolidare a fundamentului de business: astazi avem functional un ecosistem LIFE IS HARD - tech, telco, e-commerce, finance - si ne aflam intr-o zona de echilibru si siguranta, cu imbunatatiri pe care cei peste 1000 de actionari LIH le pot observa de la an la an", mentioneaza Catalin CHIS, CEO si Presedinte al Consiliului de Administratie LIH.

Companiile in care LIFE IS HARD are detineri au inregistrat, de asemenea, o serie de performante in 2022.

Performia Finance, companie detinuta in proportie de 40% de LIH, a generat la finele anului 2022 o cifra de afaceri de 2,85 mil. lei, insemnand un plus de 26,20% la nivel de business si o imbunatatire cu 12,07% a profitabilitatii. Focusul in 2022 a fost pe cresterea portofoliului de clienti, care sa extinda, astfel, capacitatea de operare a companiei pe categoria IMM.

In ceea ce priveste Innobyte Solutions - detinuta integral de catre LIH - compania si-a crescut rezilienta si fundamentarea profitabilitatii pe termen mediu si lung, pentru acces mai facil la specialisti. Demersul a fost sustinut prin lansarea unei noi linii de business avand la baza platforma VTEX - aflata in crestere accelerata a cotei de piata la nivel global. Noua oportunitate de business valorificata a implicat, in prima parte a anului trecut, scaderi ale performantei financiare comparativ cu 2021, insa efectele pozitive au aparut rapid: ultimul trimestru din 2022 a fost, pentru Innobyte, cel mai bun din intreaga istorie a companiei, iar noua linie de business a adus un plus de peste 900 mii lei in cifra de afaceri, care este in suma de 9,72 mil. lei, influentand pozitiv profitabilitatea. In acelasi timp, Innobyte a dat startul mai multor proiecte noi de amploare, care vor genera plusuri vizibile in 2023.

Cele doua companii au intrat in portofoliul LIFE IS HARD in 2020 (Performia Finance), respectiv in 2021 (Innobyte Solutions - demers finalizat in cursul anului 2022).

In ceea ce priveste 2023, "pentru LIFE IS HARD anul in curs reprezinta inceputul unui nou ciclu de crestere, cu accent pe relevanta in piata a competentelor detinute. Ne propunem ca leadership-ul LIH in zona de digitalizare in Insurance sa fie punctul de start al unui ecosistem regional, avand LIH Ventures ca vehicul si brat de inovare, iar toate companiile in care avem astazi detineri sa inregistreze crestere", precizeaza CEO-ul companiei.

Raportul privind rezultatele financiare preliminare pe anul 2022 poate fi consultat aici https://www.lifeishard.ro/for-investors/, respectiv pe website-ul BVB (www.bvb.ro).

LIFE IS HARD (LIH) este listata pe piata AeRo din 8 decembrie 2015, iar din octombrie 2021 actiunile LIH au fost incluse in indicele BET- AeRo, dezvoltat de Bursa de Valori Bucuresti pentru aceasta piata.