1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Cei 7 Magnifici si pensiile ...

Cei 7 Magnifici si pensiile noastre, azi, la Zodia Asigurarilor!

Care sunt cele mai importante modificari ale legii investirii fondurilor de pensii private si cum afecteaza ele piata locala si, mai ales, pe investitori? Aflam mai multe de la invitatul editiei de astazi, joi, 16 mai a.c. a emisiunii “Zodia Asigurarilor”, George MOT, fondator DesprePensiiPrivate.ro si expert pensii private. Vom putea intelege mai bine de la el intregul “peisaj” si perspectivele noastre de conectare la acest domeniu.

Incepand cu 10 mai 2024 au intrat in vigoare mai multe modificari la legislatia aplicabila investitiilor fondurilor de pensii private. Cea mai importanta dintre ele se refera la faptul ca nu se va putea investi in actiuni din statele membre ale OCDE. Cum va fi impactata piata autohtona a pensiilor private de aceste modificari? Ce se va intampla cu pensiile private ale viitorilor pensionari?

Investitorii romani din domeniul pensiilor private ar putea fi jucatori importanti pe marile piete de capital. Ei ar putea sa profite de oportunitatile oferite de investirea in actiunile celor mai importante companii din lume, insa, din pacate, acest lucru nu este (inca) posibil. De ce?

Conform datelor ASF, piata pensiilor private a crescut cu 31,4% in 2023, ceea ce arata un interes crescut al investitorilor pentru acest segment, iar din ultimele informatii aflam ca s-a facut chiar si o plata unica de ... 2 milioane lei (!) pentru o pensie de Pilon III. Cum putem face sa avem si noi un viitor la fel de securizat?

Ramane sa aflam raspunsurile din Editia Speciala a emisiunii “Zodia Asigurarilor” difuzata joi, 16 mai a.c., de la George MOT, fondator DesprePensiiPrivate.ro si expert pensii private, invitatul lui Sergiu COSTACHE, Presedinte ApPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor.

Va asteptam comentariile sau intrebarile la e-mail: media@xprimm.com

                                  ********************

“Zodia Asigurarilor” este o emisiune pentru toti cei interesati sa se protejeze de riscurile vietii de zi cu zi, care poate fi urmarita in premiera pe postul nostru TV si pe YouTube in fiecare joi, de la 17.05.

Pagina “Zodia Asigurarilor” mai poate fi gasita si pe Facebook, iar pentru a (re)vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile realizate, va invitam sa va abonati la canalul XPRIMM de pe YouTube