1asig.ro
1asig.ro

Ce ne aduce 2017?

5 min. / 1.540 cuvinte
Daca 2016 a fost un an al provocarilor si/sau al premierelor pentru toate partile implicate - schimbari legislative, falimente, proteste de strada cu efect direct in plafonarea tarifelor RCA si nu numai -, in 2017 se vor vedea cel mai bine efectele deciziilor luate anul trecut.

PROMO


Se pare ca actorii principali din industria de asigurari abordeaza cu incredere si optimism oportunitatile si potentialul de dezvoltare pentru aceasta piata, in 2017, in special in ceea ce priveste politele non-auto, precum sanatate (un segment in plina dezvoltare in ultimii ani), agricole, viata etc. Potentialul de crestere al pietei de asigurari se mentine si in acest an, dupa ce, potrivit ultimelor date oficiale de la ASF, piata a avansat cu 12% in primele noua luni din 2016

Cu toate acestea, nu se anunta a fi un an prea usor nici pentru asiguratori si nici pentru brokeri. Asteptam sa vedem ce se va intampla cu preturile RCA dupa ce se va incheia, in luna aprilie, perioada de plafonare. Sa nu uitam si ca brokerii cauta resurse de sustinere a veniturilor dupa ce comisioanele au fost reduse la minime istorice. Tot in acest an, jucatorii din industria asigurarilor trebuie sa se pregateasca pentru implementarea Directivei 2016/97 privind distributia de asigurari (IDD).

Tendintele care marcheaza dezvoltarea industriei de asigurari in 2017 vor fi dezbatute si in cadrul conferintei XPRIMM Time for Business - FORECAST 2017, care va avea loc pe 1 februarie si care va reuni reprezentanti de top ai companiilor de asigurari si de brokeraj.

1.509 accesari