1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Cate cereri a primit FGA de la ...

Cate cereri a primit FGA de la clientii si pagubitii EUROINS Romania

Fondul de Garantare a Asiguratilor - FGA a receptionat, incepand cu 17 martie 2023 - data ridicarii licentei de functionare a Societatii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare SA - si pana la 26 martie 2023, 1.749 Cereri de deschidere dosare dauna, din partea potentialilor creditori de asigurare ai societatii mentionate.

Dintre acestea, Fondul a inregistrat 947 de cereri pana pe 26 martie. Fluxul de inregistrare este unul continuu, au precizat oficialii FGA.

De asemenea, in aceeasi perioada, FGA a receptionat 16.567 de solicitari pentru categoria Cereri de plata. Dintre acestea, au fost inregistrate 3.370 cereri de plata pentru acordarea despagubirilor/indemnizatiilor-Anexa 10 precum si 819 cereri de plata pentru acordarea restituirii de prima-Anexa 9. Dintre acestea, un total de 4.179 de cereri au fost inregistrate.

FGA face mentiunea ca, numarul final de cereri de plata inregistrate la FGA poate fi diferit de numarul solicitarilor primite, din cauza faptului ca, unele cereri sunt transmise de mai multe ori (dubluri), pe mai multe canale de comunicare (email, portal, posta etc) sau sunt solicitari care nu se incadreaza in categoria cererilor de plata (petitii, diverse solicitari intrebari etc).

Prin urmare, FGA face apel la potentialii creditori de asigurare ai Societatii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare SA sa transmita cererile de plata (Anexa 9/10) precum si cererile de deschidere a dosarelor de dauna (Anexa 7), doar pe portalurile dedicate, prezente pe site-ul FGA. Acest lucru usureaza atat activitatea de inregistrare, cat si procesarea ulterioara a cererilor, in beneficiul creditorilor de asigurare.

FGA inregistreaza cererile in ordinea primirii lor si le aloca, pentru deschiderea dosarelor de dauna sau analiza, in aceeasi ordine.

"Reamintim potentialilor creditori de asigurare care solicita deschiderea dosarelor de dauna la FGA ca, pentru primirea despagubirilor cuvenite, este necesar sa depuna ulterior deschiderii dosarului de dauna, o cerere de plata-Anexa 10", au transmis reprezentantii FGA.

Linkuri utile:

Cereri deschidere dosar dauna(Anexa 7): Formular Daune - www.fgaromania.ro

Cereri pentru acordarea restituirii de prima( Anexa 9): Cerere de plata privind acordarea restituirii de prima - www.fgaromania.ro

Cereri de plata pentru acordarea despagubirilor/indemnizatiilor: Cerere de plata privind acordarea despagubirilor/ indemnizatiilor - www.fgaromania.ro

Fondul mentioneaza, de asemenea, ca toate explicatiile necesare pentru demararea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de dauna sau a cererilor de plata sunt postate pe site-ul FGA, respectiv: www.fgaromania.ro.

Potrivit legii, art. 13 alin. (1) din Legea nr. 213/2015, FGA este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari, in termen de 60 de zile de la data publicarii in MO al Romaniei a deciziei ASF de retragere a autorizatiei de functionare. Plata despagubirilor se va face in limita a 500.000 lei pentru o creanta de asigurare datorata in temeiul unui contract de asigurare incheiat de asiguratorul aflat in insolventa.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a decis sa retraga autorizatia de functionare a societatii EUROINS Romania, constatand indiciile starii de insolventa a companiei. Consiliul a mai hotarat promovarea de catre ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment si numirea Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA) ca administrator interimar al societatii, cu sarcina de a asigura administrarea si conducerea activitatii asiguratorului si adoptarea masurilor necesare pentru conservarea patrimoniului. Atributiile conducerii societatii se suspenda de drept. Mandatul FGA inceteaza la numirea lichidatorului judiciar, a transmis vineri, 17 martie 2023, ASF.