1asig.ro
1asig.ro

Catastrofe naturale, BREXIT, terorism, ASTRA 620... Ce urmeaza?

5 min. / 1.540 cuvinte
Soarele arzator ne aminteste de concediu si de relaxare dupa un sezon aglomerat. Si totusi... printre destinatiile de vacanta se strecoara insistent gandul la proiectele de viitor.

PROMO


Ce va aduce toamna 2016? Primele raspunsuri se vor contura cu ocazia traditionalelor intalniri de la Baden-Baden si Monte Carlo.

BREXIT-ul, modalitatea in care se va derula si consecintele acesteia asupra pietei europene de asigurari raman in topul agendei. Acest lucru, in contextul in care Londra este principala "poarta de intrare" in Europa pentru importate grupuri financiare internationale, inclusiv din industria de re/asigurari.

Atentatele teroriste de la Istanbul, Bruxelles sau Paris, "potopul" care a lovit la inceputul verii Vestul Europei sau expunerea crescuta la catastrofe naturale sunt realitati care deja produc efecte asupra activitatii re/asiguratorilor.

In Romania, etapa de reasezare a pietei, marcata de schimbari legislative, dar si de iesirea din ring a unui numar de jucatori, cu toate consecintele economice si umane inerente, este un proces departe de a se fi incheiat. Disponibilizarea colectiva a peste 600 de angajati ai ASTRA, ca si deschiderea procedurii de faliment in cazul FORTE Asigurari, statutul inca incert al altor asiguratori reprezinta cateva dintre provocarile serioase, cu un final inca deschis, care vor marca toamna lui 2016.

Vom fi acolo... alaturi de re/asiguratori, aici sau pe alte meleaguri, aducandu-va realitatea cotidiana a acestui business mai aproape.

Pana atunci, va dorim o vara linistita, desi parca sunt prea multe evenimente ca sa plecam in vacanta.

P.S.: Pe parcursul lunilor de vara, APPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor in parteneriat cu IGPR - Directia Rutiera lanseaza campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! In trafic, in principalele centre comerciale din Bucuresti si din peste 20 de orase din tara, campania va atrage atentia asupra importantei conducerii preventive si a asigurarii.

1.798 accesari