1asig.ro
1asig.ro

Care sunt sansele de angajare in aceasta vara?

5 min. / 1.540 cuvinte
A venit vara si cu totii ne gandim mai mult la concedii - mare, soare, relaxare - decat la statul la birou. De aceea, fiind cea mai importanta perioada pentru vacante, aceasta este si perioada in care intentiile companiilor de a face angajari sunt mai reduse.

PROMO


Totusi, perspectivele de angajare raman pozitive, in perioada iulie-septembrie a.c., la nivel national. Stim cu totii ca exista business-uri sezoniere, care au nevoie de mai multi angajati, dar nu doar proprietarii acestora intentioneaza sa atraga forta de munca. De exemplu, potrivit unui studiu ManpowerGroup privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, intentiile de angajare cele mai optimiste sunt raportate in Industria Prelucratoare, urmata de Comert si Administratia publica si servicii sociale.

In ceea ce priveste angajarile in domeniul asigurarilor, perspectivele raman pozitive, dar sunt in scadere fata de trimestrul anterior.

Insa, chiar si in timpul vacantei, o treime (36%) dintre angajati spun ca aloca timp job-ului, altii (37%) spun ca lucreaza ocazional, in timp ce 27% dintre intervievati spun ca delimiteaza foarte bine perioadele de lucru cu cele de vacanta si nu muncesc niciodata atunci cand sunt in concediu, se arata intr-un studiu publicat de eJobs.

In acest caz, tehnologia vine in ajutorul angajatilor plecati in vacante, doua treimi dintre acestia utilizand telefonul pentru job. Majoritatea isi citesc mailurile de serviciu astfel incat sa ramana informati si sa poata relua mai usor activitatea la revenirea la birou.

Noi va reamintim ca profesionistii au la dispozitie Newsletter-ul XPRIMM Job, instrument de recrutare specializat si dedicat pietei asigurarilor, dar si domeniilor conexe.

Urmand sa ajunga la editia cu numarul 800 in mai putin de doua saptamani, Newsletter-ul XPRIMM Job este recunoscut pentru calitatea si cantitatea CV-urilor primite, fiind transmis saptamanal, in fiecare zi de luni, catre abonatii XPRIMM Stiri. Anunturile si articolele de specialitate sunt publicat si pe grupurile XPRIMM Job de pe LinkedIn si Facebook.

1.433 accesari