1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

CSSPP: Calendarul de implementare al Pilonului va fi ferm respectat

Mircea OANCEAConsiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private ia in discutie in sedinta de astazi, in vederea avizarii finale, proiectul de norma privind reglementarile contabile specifice domeniului pensiilor private.

"Operatorii asteapta cu mult interes aparitia acestui act normativ care va reglementa un aspect deosebit de important al activitatii lor. Ma bucur sa spun ca, in conditiile in care proiectul a primit avizul favorabil al Ministerului Economiei si Finantelor, am toate motivele sa cred ca vom reusi sa aprobam in Consiliu si acest text de act normativ, astfel incat sa-l putem trimite spre publicare", a declarat Mircea OANCEA, Presedintele Consiliului CSSPP.

Oficialul CSSPP a mai adaugat ca o alta prioritate a autoritatii de supraveghere o reprezinta emiterea normei privind aderarea initiala si evidenta participantilor la fondul de pensii administrat privat. "Joi, 7 iunie, cu ocazia celei de a doua intalniri a grupului de lucru format din reprezentantii CSSPP, cu rol de initiator, ai Ministerului Economiei si Finantelor si ai CNPAS, va fi analizat si acest proiect de norma pe care dorim ca, in termen de o luna, sa-l transmitem spre publicare astfel incat operatorii sa dispuna de o perioada, chiar daca foarte scurta, in care sa se poata pregati pentru etapa de aderare care va debuta in luna august", a precizat Mircea OANCEA.

De altfel, domnia sa a tinut sa precizeze ca "exista o hotarare ferma a tuturor organismelor implicate de a respecta intocmai calendarul de implementare anuntat pentru Pilonul II, astfel incat perioada de aderare va incepe in luna august chiar daca formalitatile de autorizare nu vor fi pe deplin incheiate pentru toti operatorii, urmand ca, pe masura ce se vor emite si alte autorizatii, operatorii din sistem sa devina mai numerosi".