1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Avem mai multe roluri

Drumurile rutiere nu "apartin" doar soferilor. De la motociclisti pana la utilizatori de trotinete sau pietoni, cu totii folosesc carosabilul, intr-o masura mai mare sau mai mica. Cel mai important este ca interactiunea dintre toti acesti participanti la trafic sa se desfasoare in siguranta, fara incidente, iar fiecare dintre ei sa respecte regulile de circulatie. Lucru care, din pacate, nu se intampla intotdeauna.

Din pacate, insa, in "razboiul" dintre participantii la trafic, acuzatiile aruncate "celeilalte" parti devin mai importante decat propria responsabilitate. De exemplu, soferii atrag atentia pietonilor ca nu se asigura inainte de a traversa si nu iau in considerare ca, daca se arunca pe trecere, masinile nu au timp sa opreasca. Pietonii ii acuza pe soferi ca circula cu viteza prea mare si nu acorda prioritate la treceri. Iar lista poate continua si ii implica si pe biciclisti, motociclisti si utilizatori de trotinete.

Majoritatea participantilor la trafic uita ca, de fapt, pot indeplini mai multe roluri si "uita" sa se gandeasca din mai multe perspective atunci cand schimba aceste roluri. Soferii nu se deplaseaza intotdeauna cu masina - cel mai adesea, devin pietoni, chiar si pentru durate scurte de timp - sau pot fi motociclisti, biciclisti sau utilizatori de trotinete. La randul lor, utilizatorii de trotinete sunt, de multe ori, pietoni, biciclisti si asa mai departe.

Problema apare cand, intr-o calitate sau alta, participantul la trafic se gandeste numai la drepturile pe care le are si nu si la responsabilitatile sale.

Tocmai de aceea, in cadrul editiei din acest an a campaniei FII TREAZ LA VOLAN! le amintim tuturor de responsabilitatile pe care le au in trafic. Fii alaturi de noi. Fii #treazlavolan, un #pietontreaz, #treazpebicicleta, #treazpemotocicleta si #treazpetrotineta.