1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Asociatia CFA Romania organizeaza ...

Asociatia CFA Romania organizeaza marti lansarea studiului privind imbatranirea populatiei

"Cum ne Asiguram Viitorul - Despre Bunastare si Statul Social"

Asociatia CFA Romania organizeaza marti, 28 iunie 2022, evenimentul de lansare al studiului privind imbatranirea populatiei "Cum ne Asiguram Viitorul - Despre Bunastare si Statul Social".

Evenimentul se desfasoara la Aula din cadrul Bibliotecii Centrale Universitare din Palatul Fundatiei Universitare "Carol I" incepand cu orele 18:00.

Gasiti AICI mai multe detalii despre studiu, program si inscriere.

Populatia Europei imbatraneste si, in Romania, care inregistreaza cel mai ridicat numar al persoanelor care emigreaza din Europa, acest fenomen de imbatranire ameninta capacitatea statului de a sprijini si de a implementa orice tip de servicii sociale.

In mod direct, fenomenul imbatranirii populatiei ridica o problema la nivelul sustenabilitatii sistemului de pensii din Romania.

Desi inrautatirea situatiei demografice este bine reflectata in mass-media si bine cunoscuta la nivelul Uniunii Europene, legatura dintre provocarile demografice si cele economice este inca slab dezvoltata si nu este un domeniu activ de cercetare si dezvoltare de politici publice.

Asociatia CFA Romania depune eforturi pentru a intelege atitudinea romanilor fata de imbatranire si perceptia lor asupra capacitatii statului de a-si consolida serviciile de stat al bunastarii, precum si pentru a intelege comportamentul de economisire al populatiei.

In cadrul demersurilor privind educatia financiara si a conceptelor de economisire, Asociatia CFA Romania a realizat un studiu privind atitudinea romanilor fata de imbatranire si asteptarile legate de responsabilitatea statului de a avea grija de cetatenii sai.