1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Asociatia CFA Romania lanseaza ...

Asociatia CFA Romania lanseaza chestionarul "Imbatranirea populatiei este problema noastra a tuturor!"

Asociatia CFA Romania anunta lansarea chestionarul "Imbatranirea populatiei este problema noastra a tuturor!" Independenta financiara la batranete depinde de deciiziile pe care le luam cand suntem tineri.

Imbatranirea populatiei este un subiect actual si "fierbinte" pentru multe dintre statele lumii, iar Romania se confrunta cu aceleasi probleme, la care trebuie sa le gaseasca solutii in urmatorii ani.

Siguranta financiara mai ales dupa pensionare are o importanta covarsitoare atat pentru indivizi, cat si pentru societate, in ansamblu, iar la nivel global este necesar ca majoritatea tarilor sa faca fata efectelor sociale, economice si financiare ale imbatranirii populatiei.

In contextul in care populatia Romaniei scade si totodata si numarul persoanelor active descreste, ne punem intrebarea daca ne putem baza pe "bunastarea statului". Credem ca solutia este la fiecare dintre noi, pentru ca noi vom fi acei oameni in varsta care se pensioneaza, multi in acelasi timp, de aceea trebuie sa luam masuri si sa avem grija de independenta noastra financiara.

In incercarea de a aduce o perspectiva informata si o baza pentru dezbateri constructive in societatea romaneasca avand ca tema imbatranirea populatiei si posibilele solutii, Asociatia CFA Romania lanseaza chestionarul "Imbatranirea populatiei este problema noastra a tuturor!".

"Rezultatele chestionarului vor fi analizate si vom publica un studiu care isi propune sa analizeze atitudinea romanilor vis-a-vis de imbatranire, punand accent pe dimensiunile sociale, profesionale si financiare ale procesului. Intrebarile din chestionar adreseaza modul cum evalueaza romanii capacitatea statului de a promova bunastarea economica si sociala a cetatenilor lui, cum fiecare dintre noi percepe imbatranirea si ce masuri luam pentru a ne asigura independenta financiara si un nivel de trai decent in perioadele in care vom deveni vulnerabili financiar." declara Andreea NICA, CFA - Membru al Consiliului Director al Asociatiei CFA Romania.

Chestionarul poate fi completat aici: "Imbatranirea populatiei este problema noastra a tuturor!".

Asociatia CFA Romania considera important acest demers, si isi doreste sa implice mediul institutional, angajatorii si mediul de afaceri precum si participantii individuali intr-un dialog constructiv, orientat catre identificarea celor mai adecvate solutii cu privire la imbatranirea populatiei in Romania.