1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Asigurarile de garantii isi ...

Asigurarile de garantii isi continua declinul. Clasamentul jucatorilor in S1 2022!

In primul semestru din 2022, primele brute subscrise pentru asigurarile de garantii s-au situat la o valoare de aproximativ 140 milioane de lei, inregistrand o scadere de aproximativ 33% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Afla valoarea afacerilor primilor cinci jucatori, potrivit calculelor XPRIMM!

Asigurarile de garantii reprezinta cea mai afectata linie de business de falimentul CITY Insurance. Daca pe segmentul RCA jucatorii din piata au reusit sa preia portofoliul de clienti, nu acelasi lucru s-a intamplat in cazul asigurarilor de garantii, unde piata nu s-a putut autoregla, riscul sistemic persistand.

In acest context, Guvernul a emis, in luna mai, o ordonanta de urgenta pentru a prelungi termenul de valabilitate a politelor de garantii emise de catre CITY Insurance, de la 60 de zile, pana la 150 de zile de la data pronuntarii hotararii de deschidere a procedurii de faliment. Astfel, politele de garantii au ramas in vigoare pana pe 11 iulie, in conditiile in care celelalte polite CITY si-au pierdut valabilitatea pe 11 mai 2022.

In ceea ce priveste valoarea indemnizatiilor brute platite, aceasta a fost de circa 41 de milioane de lei, in crestere cu aproximativ 129% fata de aceeasi perioada a anului 2021.

In ceea ce priveste clasamentul companiilor care au vandut asigurari de garantii, liderul de piata se mentine ONIX Asigurari, cu o cota de piata de 33,61% si prime brute subscrise de 47 milioane de lei.

TOP 5 companii este completat de EXIM Romania - 26,36 milioane de lei (18,85%), ABC Asigurari - Reasigurari - aproape 20 milioane de lei (14,27%), EUROINS Romania - aproape 18 milioane de lei (12,83%) si ALLIANZ-TIRIAC Asigurari - 7,4 milioane de lei (5,31%), conform calculelor realizate de XPRIMM Publications in baza datelor transmise de ASF, fiind incluse PBS inregistrate pe teritoriul Romaniei de COFACE (FoE).

Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, la finalul lunii iunie 2022, numarul de contracte in vigoare la sfarsitul perioadei de raportare din categoria asigurarilor de garantii s-a diminuat cu circa 31%, situandu-se la un numar de 57.765 de contracte.

Intreaga piata de asigurari din Romania a insumat Prime Brute Subscrise (PBS) de 8,76 miliarde de lei in prima jumatate a acestui an, in crestere cu 37% fata de perioada similara a anului trecut, releva datele agregate in Raportul privind evolutia pietei de asigurari in semestrul I 2022.