1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Asigurari de sanatate: ...

Asigurari de sanatate: despagubirile au crescut cu 27% in 2023

Romanii au accesat anul trecut, in baza asigurarilor voluntare de sanatate, servicii medicale in valoare de 458 milioane de lei. Cifra este in crestere cu 27% comparativ cu anul 2022. Acestia sunt bani care nu au mai fost cheltuiti din fondul public de asigurari sociale de sanatate, putand fi redirectionati, asadar, spre categorii mai vulnerabile de populatie, transmite UNSAR.

Pe masura ce romanii si companiile angajatoare devin din ce in ce mai preocupati de preventie, de mentinerea starii de sanatate si a unui nivel de bunastare si de calitate a vietii, inclusiv prin accesarea rapida a unor servicii medicale de calitate, creste tot mai mult interesul pentru asigurarile voluntare de sanatate.

“Dinamica pozitiva inregistrata pe aceasta piata este o dovada in plus ca rezultatele educatiei financiare incep sa se vada si ca romanii acorda o importanta sporita starii lor generale de sanatate”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Presedinte & Director General al UNSAR.

In ultimii ani, segmentul asigurarilor voluntare de sanatate s-a aflat intr-o continua crestere, inregistrand una dintre cele mai sustinute evolutii la nivelul pietei de asigurari facultative din Romania. Astfel, piata asigurarilor voluntare de sanatate este de peste 10 ori mai mare decat acum 10 ani, indicand o tendinta vizibila de dezvoltare si o schimbare in comportamentul romanilor si angajatorilor.

“Aceste polite ne pot scuti de un stres major atunci cand apar situatii imprevizibile in viata noastra si pot fi un instrument excelent de preventie si depistare precoce”, a precizat Roxana BALUTA, Specialist Asigurari de Viata si Sanatate si Coordonator Programe UNSAR. 

Asigurarile voluntare de sanatate protejeaza suplimentar bugetul unei familii in cazul producerii unei imbolnaviri sau a unui accident cu consecinte nedorite si, adesea, costisitoare. 

Infiintata in 1994, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 22 de companii de profil. Acestea detin o pondere de peste 90% din piata locala de asigurari. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si a dezvoltarii durabile a industriei de profil pe plan intern si international.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federatiei Asiguratorilor si Reasiguratorilor Europeni– Insurance Europe.

Asigurarile reprezinta un sector– cheie al economiei romanesti, contribuind la dezvoltarea acesteia. Asiguratorii Membri ai UNSAR platesc despagubiri de 5,2 milioane EUR in fiecare zi calendaristica.