1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Asigurarea este instrumentala in ...

Asigurarea este instrumentala in lupta impotriva cancerului

Autor: Michael HAAS
Head Client Management L&H ACEE
Swiss Re

Ziua Mondiala a Cancerului este marcata in data de 4 februarie. In conditiile in care, in prezent, COVID-19 tine capul de afis, exista riscul ca amenintarea cancerului sa dispara in fundal. Statisticile vorbesc de la sine in ceea ce priveste cat de urgenta este cu adevarat problema: riscul de a dezvolta cancer inainte de varsta de 75 de ani este de 20%, adica 1 din 5 persoane din intreaga lume dezvolta cancer in timpul vietii si 1 din 10 persoane moare de cancer.

Desi Europa are doar 9% din populatia intregii lumi, are o pondere globala de 25% din povara globala pe care o reprezinta cancerul (European Journal of Cancer). Potrivit OMS, se estimeaza ca numarul de noi diagnostice de cancer va creste cu 56%, iar numarul deceselor va creste chiar si cu 63%.

In 2020, in Europa Centrala si de Est (inclusiv, Rusia si Ucraina), au fost inregistrate 1.314.193 de cazuri noi de cancer, 695.828 de persoane pierzand, anul trecut, lupta cu aceasta boala. Prin urmare, cancerul este cea mai frecventa cauza de deces in Europa Centrala si de Est, dupa bolile cardiovasculare. O treime din cazuri pot fi prevenite, in vreme ce, atunci cand sunt diagnosticate si tratate devreme, o alta treime au o prognoza pozitiva.

Nicio asigurare din lume nu poate sa vindece cancerul, dar o polita buna de asigurare poate fi esentiala in combaterea cancerului. In multe cazuri, un diagnostic de cancer este insotit de ingrijorari financiare. Cancerul duce, adesea, la incapacitate de munca sau la nevoia unei reduceri a orelor de munca, rezultatul fiind o scadere a veniturilor. In tot acest timp, cheltuielile cresc, ca urmare a tratamentelor care nu sunt intotdeauna acoperite in totalitate de asigurarile de sanatate. Prin urmare, pacientul poarta doua batalii.

Chiar daca un diagnostic de cancer nu genereaza probleme financiare, detinerea unor economii financiare suficiente inseamna ca pacientii sunt liberi sa se concentreze asupra lucrurilor importante pentru ei, cum ar fi prietenii si familia sau chiar calatoriile. Eliberarea de griji financiare, intr-o situatie exceptionala de acest fel, ofera pacientului liniste sufleteasca, intr-o anumita masura, si ii permite acestuia si familiei sale sa se concentreze, pe deplin, pe tratamentul cancerului.

Swiss Re lucreaza indeaproape cu companiile de asigurari de viata si de sanatate din Europa Centrala si de Est, pentru a dezvolta noi polite de asigurare impotriva cancerului, acestea fiind flexibile si adaptate nevoilor individuale ale pacientilor si familiilor acestora. Ce cred pacientii ca trebuie sa fie cel mai bine plasat in lupta lor impotriva cancerului? Nevoile variaza foarte mult, de la caz, la caz, iar produsele sunt modulare si pot fi structurate in functie de nevoile specifice ale fiecarui pacient.

Unii clienti doresc o plata unica, in cazul unui diagnostic de cancer, atfel incat sa poata decide singuri cum vor sa foloseasca banii, in timp ce altii prefera o solutie care sa le garanteze sprijin personalizat pe tot parcursul tratamentului. O astfel de solutie ofera servicii precum a doua opinie medicala. Conform experientei MediGuide - partener Swiss Re -, 4% din diagonistice au fost corectate si, in 14% din totalul cazurilor, interventiile chirurgicale puteau fi evitate. In total, 91% din protocoalele de tratament au fost modificate.

In plus, serviciile de asistenta pot ajuta, la randul lor, in multe moduri pentru a face fata unei situatii atat de provocatoare. Acestea presupun, de exemplu, trimiterea catre cel mai bun medic si centru medical - chiar si in strainatate - si, de asemenea, pot ajuta la absorbtia socului mental pentru persoanele afectate si pentru familiile lor.

Mai presus de toate, serviciile de asistenta, precum tratamentul in strainatate, sunt la mare cautare in tarile din Europa Centrala si de Est. Patient Beyond Frontiers estimeaza, anual, 21 - 26 de milioane de pacienti transfrontalieri din intreaga lume. Conform experientei partenerului nostru de servicii Medigo, aproximativ 5,7% din calatoriile in strainatate au fost determinate de cancer, in special cancerul la san, leucemia acuta sau cancerul de prostata. Cu toate acestea, este un numar ponderat, adica doar 0,5 - 1% provin din tari cu venituri ridicate, in vreme ce 25 - 30% provin din tari cu venituri mai mici, precum cele din Europa Centrala si de Est. In baza unei analize Medigo - care a vizat tratamentele pentru cancer din perioada 2014 - 2020 -, primele 5 destinatii din Europa pentru tratamentul cancerului in strainatate au fost Germania - care este alegerea preferata pentru tratamente revolutionare, precum CyberKnife, High-Intensity Focused Ultrasound sau Brachytherapy -, Italia, Spania, Franta si Marea Britanie.

Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca produsele pentru cancer, inclusiv serviciile de asistenta, sunt la mare cautare in Europa Centrala si de Est. Desi sistemele de asistenta medicala din aceste regiuni sunt subventionate de stat, beneficiile nu sunt, de cele mai multe ori, suficiente pentru ca pacientul sa abordeze, fara asigurari suplimentare, boli grave precum cancerul. Numarul persoanelor care opteaza pentru aceste produse dovedeste un fapt foarte important: produsul de asigurare impotriva cancerului, de la Swiss Re, a devenit foarte popular in intreaga Europa Centrala si de Est, cu un numar tot mai mare de clienti.

Swiss Re a implementat deja, in Europa Centrala si de Est, alaturi de clientii si partenerii de servicii, mai multe solutii in acest sens, care acopera literalmente toate varstele: 0 - 100 de ani. Ne bucuram ca putem sprijini pacientii in aceste circumstante dificile, imbunatatindu-le optiunile de tratament si facand ca viata lor de zi cu zi sa fie mai putin stresanta.