1asig.ro
1asig.ro
Analiza FivePlus Solutions: ...

Analiza FivePlus Solutions: Utilizatorii se indreapta spre mobil, dar site-urile de asigurari se incarca greu

5 min. / 1.540 cuvinte
O analiza realizata la nivelul pietei de asigurari si de brokeraj din Romania de catre FivePlus Solutions, companie specializata in consultanta IT, SEO si marketing digital, releva faptul ca, desi companiile care activeaza in acest domeniu dau importanta prezentei in mediul online prin intermediul website-urilor, acestea trebuie sa acorde o atentie mai mare imbunatatirii vitezei de incarcare a site-ului lor pentru dispozitivele mobile.

PROMO


Astfel, desi majoritatea asiguratorilor si a brokerilor au site-uri mobile-friendly (site-uri prietenoase pentru dispozitive mobile), atunci cand vine vorba de o buna viteza de incarcare a acestor site-uri pentru dispozitivele mobile, cifrele nu sunt la fel de incurajatoare, arata datele analizei. Atat un procent mare de site-uri ale asiguratorilor, cat si ale brokerilor, inregistreaza un scor slab cand vine vorba de viteza medie de incarcare pe dispozitive mobile a site-urilor proprii, mult sub viteza medie de performanta.

"O viteza mica de incarcare a paginii poate avea un impact negativ asupra mai multor aspecte, inclusiv asupra experientei utilizatorului, asupra generarii de leaduri si conversie, asupra clasamentului cuvintelor cheie si a rezultatelor SEO, dar si asupra reputatiei si a credibilitatii marcii / brandului", subliniaza reprezentantii FivePlus Solutions.

Conform datelor FivePlus Solutions, care citeaza mai multe studii de specialitate, traficul pe mobil a crescut foarte mult in ultimii ani, ceea ce inseamna ca un site optimizat pentru mobil a devenit o necesitate. 47% dintre consumatori se asteapta ca o pagina web sa se incarce in 2 secunde sau mai putin, iar 53% din oameni parasesc site-urile care se incarca in mai mult de 3 secunde.

"A avea un site web pentru dispozitive mobile este o parte critica a prezentei online. Traficul smartphone depaseste acum traficul de pe desktop", reamintesc acestia.

Traficul pe mobil in Romania: cateva statistici

Si in tara noastra, statisticile indica o utilizare crescuta ca telefoanelor mobile pentru accesarea internetului. De exemplu, un raport al Hootsuite si WeAreSocial, publicat la inceputul anului 2020, arata ca in Romania existau, la acea data, 26,63 milioane de conexiuni mobil in tara noastra. Conform aceleiasi cercetari, un roman petrece in medie 7:21 ore utilizand internet (pe telefon, mobil, televizor).

Un alt exemplu al cresterii ponderii accesarii internetului prin telefonul mobil este dat si de numarul cumparaturilor online efectuate de pe acest tip de dispozitiv. De exemplu, calculele ARMO (Asociatia Romana a Magazinelor Online), citate de publicatia Profit.ro, arata ca in 2020, numarul si valoarea achizitiilor efectuate online de romani au crescut semnificativ. Iar tendinta este valabila si cand vine vorba de achizitiile prin telefonul mobil.

Datele ARMO arata ca cele mai multe cumparaturi online se fac de pe telefonul mobil. Cu alte cuvinte, chiar daca valoarea medie a tranzactiei este mai mica, numarul de comenzi online facute de pe telefoanele mobile este, in general, semnificativ mai mare decat numarul de tranzactii facute de pe Desktop. Datele ARMO arata ca 71,9% din traficul magazinelor online din reteaua 2Performant a fost generat de dispozitive mobile anul trecut, iar 65,6% din cumparaturile online din 2020 au fost facute de pe telefonul mobil.

Nu in ultimul rand, un alt raport, realizat de INS - Institutul National de Statistica, a arata ca cele mai folosite dispozitive mobile de accesare a internetului in 2019 au fost telefonul mobil sau smartphone-ul, in proportie de 86%, urmate de calculator (PC) cu o proportie de 50,3%.

In acest context, este evident faptul ca nici asiguratorii, nici brokerii nu trebuie sa ignore traficul adus de pe dispozitivele mobile pe site-urile proprii.

FivePlus Solutions este o companie privata, formata din specialisti cu o experienta de peste 20 ani in implementarea solutii de digitalizare, de tip Intranet/Internet. Acestia isi folosesc expertiza dobandita in zona de comunicare intra si interorganizationala pentru a da un plus de valoare proiectelor, pentru a realiza infrastructuri optime din punct de vedere cost / performanta si pentru a adapta si implementa solutii IT profesionale.

Compania ofera un portofoliu consistent de servicii: consultanta, proiectare, dezvoltare, instalare & configurare solutii, transfer de know-how, instruire, suport tehnic, care aduc valoare adaugata investitiei si astfel asiguram o colaborare de succes pe termen lung. Expertiza lor cuprinde proiecte din cele mai variate zone ale tehnologiei informatiei: dezvoltare aplicatii software, implementare aplicatii punctuale de business, promovare online si e-commerce, dezvoltarea si implementarea de sisteme complexe.

3.467 accesari