1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Afla la ce fond de pensii esti!

Afla la ce fond de pensii esti!

Peste 400.000 de romani au accesat, in anul 2023, aplicatia Afla la ce fond de pensii esti!, disponibila pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), si au identificat fondul de pensii Pilon II la care sunt participanti. Numarul acestora este dublu fata de cel consemnat anul precedent.

Aplicatia Afla la ce fond de pensii esti! poate fi accesata AICI.

Luand in calcul si persoanele care au accesat aplicatia, dar nu au fost identificate in registrul participantilor cu conturi de pensii administrate (circa 90.700), rezulta ca numarul total al celor care au utilizat, anul trecut, Afla la ce fond de pensii esti! depaseste 490.000 de persoane.

In cei peste sapte ani de utilizare (2016 – 2023), aproape 1,1 milioane de persoane au accesat aceasta aplicatie, care a oferit consumatorilor din sistemul de pensii administrate privat - Pilonul II o solutie digitalizata, transparenta, sigura din punct de vedere al prelucrarii datelor cu caracter personal, rapida si extrem de simplu de utilizat chiar si de catre cei care au minime cunostinte in utilizarea internetului, conform ASF.

Numarul de utilizatori care au accesat Afla la ce fond de pensii esti! a crescut exponential in ultimii ani, mai ales de cand a fost introdusa posibilitatea de a afla instant fondul de pensii la care esti participant, prin simpla introducere a numelui, a prenumelui si a Codului Numeric Personal. Astfel, daca in anul 2020, aproape 52.500 de romani au utilizat aplicatia, in 2023, numarul acestora a ajuns la aproape 500.000 de consumatori unici.

In functie de regiunile de dezvoltare ale Romaniei a fost constatat faptul ca Regiunea Sud a consemnat cel mai mare numar al solicitarilor unice inregistrate in aplicatia Afla la ce fond de pensii esti! (17,32% din totalul solicitarilor unice inregistrate in 2023), in timp ce Regiunea Vest se afla la polul opus, cu 9,04%, mai arata Autoritatea.

ASF va continua in mod accelerat procesul de digitalizare a activitatii sale, pe parcursul anului 2024, pentru a veni cu si mai multe solutii in sprijinul consumatorilor de servicii financiare non-bancare, dar si in cel al entitatilor supravegheate.

Autoritatea de Supraveghere Financiara este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti. Mai multe informatii puteti gasi pe www.asfromania.ro.