1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
AXERIA IARD a intrat pe piata RCA ...

AXERIA IARD a intrat pe piata RCA din Romania

AXERIA IARD, companie activa pe piata de asigurari din Franta de peste 29 ani, a devenit activa pe piata RCA din Romania dupa ce a finalizat procesul de notificare in baza dreptului de stabilire, pentru sucursala din Romania, primind aviz favorabil de la autoritatea de supraveghere din Franta (Autorite de contr?le prudentiel et de resolution - ACPR), cat si de la Autoritatea de Supraveghere Financiara din Romania.

AXERIA IARD a fost achizitionata integral de catre grupul Watford Holdings Ltd, procesul de schimbare al actionariatului fiind finalizat in Aprilie 2021. La inceputul lunii Noiembrie 2021, Watford Holdings si Watford Re au devenit Somers Group Holdings si Somers Re, raiting-ul "A-" fiind reconfirmat de catre agentia internationala de rating AM Best.

Aceasta tranzactie, prin care AXERIA IARD a fost achizitionata de catre Grupul Watford, reprezinta un adevarat punct de cotitura in istoria companiei si pozitioneaza AXERIA IARD intr-un grup international puternic si dinamic. Prin aceasta achizitie grupul Watford/Somers continua strategia de dezvoltare in piata de asigurari Europeana post Brexit, au transmis oficialii companiei.

Grupul Somers (ex. Watford) este prezent pe piata din Romania inca din anul 2018, iar prin compania AXERIA IARD va continua sa ofere produse de asigurare clientilor din Romania, demonstrand interes pentru o prezenta de lunga durata pe o piata cu un potential ridicat de dezvoltare.

AXERIA IARD incepe subscrierea pe piata romaneasca cu polita de raspundere civila auto fata de terti (RCA), aceasta reprezentand primul produs de asigurare oferit viitorilor clienti din Romania. Pentru a putea acoperi intreg teritoriul tarii, distributia produsului RCA se face prin intermediul distribuitorilor de produse de asigurare autorizati, companii de brokeraj active pe piata romaneasca de asigurari.

AXERIA IARD continua parteneriatul strategic al grupului cu compania INTARO, ce va oferi servicii specializate la nivelul intregii tari, in special privind instrumentarea si administrarea portofoliului de daune, folosind solutii IT de ultima generatie, unul dintre obiectivele principale ale AXERIA IARD fiind despagubirea rapida si corecta a clientilor din portofoliu.

Prin structura avuta in vedere pentru emiterea politelor si instrumentarea dosarelor de dauna, prin parteneriatele incheiate atat cu brokerii de asigurare cat si cu partenurul local INTARO, compania AXERIA IARD se va pozitiona cat mai aproape de clienti, astfel incat sa ofere acestora un acces simplu si rapid la serviciile companiei, au mai transmis reprezentantii societatii.