1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ASF avertizeaza cetatenii sa nu ...

ASF avertizeaza cetatenii sa nu dea curs unor „recomandari” de investitii, facute in numele autoritatii

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) atrage atentia asupra faptului ca in ultima perioada au aparut, in spatiul public, persoane care pretind ca sunt reprezentanti ai Autoritatii si care contacteaza cetatenii fie prin email, fie telefonic, oferind recomandari de investitii si solicitand, in acelasi timp, plata unor sume de bani.

„Daca ati fost contactati de astfel de persoane trebuie sa stiti ca Autoritatea de Supraveghere Financiara nu initiaza astfel de demersuri nici prin email, nici telefonic, nu ofera sfaturi de investitii, nu solicita sume de bani si nici date cu caracter personal”, precizeaza ASF. 

Pentru a va proteja de astfel de initiative frauduloase trebuie sa abordati cu precautie orice telefon sau email pe care-l primiti si sa verificati intotdeauna adresele de la care ati fost contactati.

Trebuie sa stiti ca cei care apeleaza la astfel de metode ilegale pot clona website-ul ASF si pot altera informatiile originale. Website-urile nou create pot fi foarte convingatoare, intrucat contin elemente de identitate vizuala similare cu cele reale si includ anumite link-uri si informatii de contact copiate de pe website-ul oficial al Autoritatii.

Pentru a va asigura ca un website este autentic, verificati adresa (URL) care apare in bara de adrese din partea de sus a paginii web. Adresa URL a website-ului oficial al ASF este: https://asfromania.ro/

Cum depistati daca ati fost contactat in mod fraudulos:

  • de obicei, apelurile telefonice primite sunt de la un numar de telefon mobil care apartine altui stat;
  • adresa de email este a unui cont de tip Hotmail, Yahoo, Gmail etc.;
  • de multe ori comunicarile in scris contin greseli gramaticale sau de ortografie;
  • adresa website-ului si/sau denumirea contului de retea sociala pot contine mici modificari fata de cele oficiale, ca de exemplu semne de punctuatie suplimentare.

Retineti ca terminatia adreselor de email apartinand angajatilor ASF este @asfromania.ro, iar conturile oficiale de social media ale ASF sunt:

 ASF a adoptat o serie de masuri pentru a impiedica copierea si utilizarea in mod fraudulos a adreselor de email ale angajatilor, insa exista posibilitatea ca persoanele care apeleaza la metode ilegale sa va induca totusi in eroare.

„Pentru a va proteja de tentativele de frauda, nu furnizati nicio informatie personala in urma unui apel primit si nu apelati inapoi folosind datele de contact pe care le furnizeaza apelantii!”, recomanda Autoritatea.

Daca aveti suspiciuni cu privire la un apel, intrerupeti imediat comunicarea. Pentru a va asigura ca apelul este autentic, contactati ASF telefonic (0800.825.627/004 021.305.3470) sau prin email (office@asfromania.ro).