1asig.ro
1asig.ro

ASF a aprobat modificarea planului de redresare financiara al CITY Insurance

5 min. / 1.540 cuvinte
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat joi modificarea planului de redresare financiara conceput si prezentat de societatea CITY Insurance, in vederea includerii de masuri concrete de remediere a situatiei financiare.

Astfel, in cadrul sedintei de joi, 16 iunie a.c., Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat "modificarea planului de redresare financiara intocmit si prezentat de SAR CITY Insurance S.A. astfel incat acesta sa includa masuri concrete de redresare a situatiei financiare cu termene ferme prevazute pentru fiecare etapa/masura asumata".

Recent, Misu NEGRITOIU, Presedintele ASF, declara ca a primit planul de redresare financiara de la CITY Insurance si discuta cu compania masurile necesare, fiind nevoie de un auditor financiar. "Cu CITY suntem in discutii, ne-am intalnit si lucram pe planul de redresare. Nu avem o dimensiune exacta a necesarului de capital. Tocmai de aceea, prima masura pe care insistam in discutiile cu CITY este sa facem un nou audit. Trebuie reverificat. ASF a analizat niste date si a reclasificat anumite inregistrari, mai ales rezerva de dauna si reasigurarile si impactul lor asupra bilantului. Avem o serie de date provizorii care ne-au condus la concluzia ca trebuie sa intram intr-un program de redresare", a spus Misu NEGRITOIU in luna mai a.c.

Consiliul ASF decis, pe 18 aprilie a.c., deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan la Societatea de Asigurare - Reasigurare CITY Insurance S.A. Compania trebuia, in termen de 20 de zile, sa desemneze un auditor financiar si sa depuna la sediul ASF un plan de redresare financiara.

Decizia ASF se bazeaza pe concluziile unei analize diagnostic de supraveghere si a unui raport de control inopinat care au scos in evidenta o serie de deficiente privind solvabilitatea si nivelul capitalului societatii, se arata in comunicatul transmis de Autoritate. Printre cele mai importante probleme identificate in situatia societatii sunt gradul ridicat de subadecvare a rezervelor de dauna, de 43% si coeficientul de lichiditate de 0,83 pentru activitatea de asigurari generale, care nu respecta prevederile normelor in vigoare.

Ulterior, CITY Insurance a declarat ca decizia ASF de redresare financiara a companiei este nelegala si netemeinica, precizand ca indeplineste toti indicatorii impusi de Solvency II.

Asiguratorul a avut subscrieri totale de 502 milioane de lei in 2015, echivalentul unei cote de piata de 5,74%, conform datelor ASF.

3.053 accesari