1asig.ro
1asig.ro

ASF a amendat compania CITY Insurance si pe Directorul acesteia

5 min. / 1.540 cuvinte
In urma analizarii rezultatelor controlului inopinat efectuat la Societatea de Asigurare Reasigurare CITY Insurance, Consiliul ASF a decis sanctionarea cu amenda a societatii si a Directorului General, concomitent cu stabilirea unor masuri in sarcina societatii de asigurare, a anuntat Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Printre neregulile identificate in cadrul actiunii de control se numara nerespectarea metodologiei interne privind instrumentarea dosarelor de dauna RCA, efectuarea platii despagubirilor in afara termenului legal, nerespectarea modului de constituire si mentinere a rezervelor de daune avizate si neinregistrarea, la nivelul societatii, a tuturor petitiilor adresate de persoanele fizice.

In afara sanctionarii cu amenda, in cuantum de 30.000 lei pentru societate si de 10.000 lei pentru Directorul General (Dan ODOBESCU - n.red.), s-a stabilit obligatia indeplinirii unui set de masuri, in termen de 35 de zile calendaristice, printre care:

Revizuirea procedurilor/metodologiilor interne privind instrumentarea dosarelor de daune RCA;
Revizuirea raportului privind autoevaluarea riscurilor si solvabilitatii pentru perioada 2015 - 2017;
Transmiterea unui plan de actiune, cu termene si responsabili, de reducere a numarului de petitii aferente dosarelor RCA si de remediere a aspectelor sesizate in legatura cu gestionarea acestora.

Decizia poate fi contestata in 30 de zile de la data comunicarii, fara ca executarea sanctiunilor sa fie suspendata pe durata solutionarii contestatiei.

In luna noiembrie, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins ca neintemeiata cererea de anulare introdusa de Societatea de Asigurare - Reasigurare CITY Insurance impotriva deciziei Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de deschidere a procedurii de redresare financiara pe baza de plan.

Consiliul ASF decis, pe 18 aprilie a.c., deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan la Societatea de Asigurare - Reasigurare CITY Insurance S.A. Compania trebuia, in termen de 20 de zile, sa desemneze un auditor financiar si sa depuna la sediul ASF un plan de redresare financiara.

Totodata, pin decizia ASF, activitatea de subscriere a CITY Insurance trebuie limitata la 75% din totalul sumelor de asigurare brute inregistrate in anul 2015, mai putin clasa 15 - Asigurari de garantii, unde subscrierea de noi contracte de asigurare va fi interzisa.

Asiguratorul a avut subscrieri totale de 502 milioane de lei in 2015, echivalentul unei cote de piata de 5,74%.
6.387 accesari