1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ASF: Romania, realeasa in ...

ASF: Romania, realeasa in Comitetul Executiv al Organizatiei Internationale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private

Romania va ocupa pentru inca doi ani (2022 - 2023), prin intermediul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), reprezentata de catre Daniel ARMEANU, Vicepresedinte - Sectorul Sistemului de Pensii Private, pozitia de membru al Comitetului Executiv al Organizatiei Internationale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private (IOPS).

Daniel ARMEANU (foto), Vicepresedinte ASF, a declarat: "Realegerea in Comitetul Executiv confirma recunoasterea de catre membrii IOPS a interesului si contributiei Romaniei, prin intermediul ASF - Sectorul Sistemului de Pensii Private, la proiectele privind elaborarea de standarde, principii si bune practici in reglementarea si supravegherea sistemelor de pensii private. Romania, reprezentata de Autoritarea de Supraveghere Financiara in calitate de membru al Comitetului Executiv, va fi implicata in consolidarea principiilor privind activitatea de reglementare si supraveghere a sistemelor de pensii la nivel international".

Organizatia Internationala a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private este cea mai reprezentativa organizatie internationala in domeniul pensiilor private, are 87 de membri si reuneste autoritati de supraveghere ale sistemelor de pensii private din 77 de jurisdictii din intreaga lume. Mai mult, inclusiv Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica si Banca Mondiala participa in calitate de membri asociati la intrunirile IOPS.

Comitetul Executiv este principala structura de conducere, care stabileste obiectivele organizatiei, coordoneaza activitatea si asigura gestionarea corespunzatoare a resurselor acesteia.

Scopul principal al IOPS este de a imbunatati calitatea si eficacitatea supravegherii sistemelor de pensii private din intreaga lume.

IOPS este un organism international independent, ai carui membri sunt reprezentati de autoritatile responsabile cu supravegherea sistemelor de pensii private. IOPS actioneaza in vederea stabilirii standardelor in ceea ce priveste aspectele legate de supravegherea si reglementare pensiilor, promoveaza cooperarea internationala in domeniul supravegherii pensiilor, ofera un forum la nivel mondial pentru dialogul privind supravegherea sistemelor de pensii si promoveaza, conduce si faciliteaza cercetarea, in cooperare cu organismele internationale relevante.

Autoritatea de Supraveghere Financiara este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.