1asig.ro
1asig.ro

A,B,C: asigurari, bani, credite

5 min. / 1.540 cuvinte
In Romania, sistemul educational continua sa fie caracterizat de o serie de probleme. Rata semnificativa de parasire a sistemelor de educatie si formare de catre elevi, programe scolare neactualizate, rezultate educationale slabe sau investitii publice insuficiente sunt doar cateva dintre aspectele care trebuie reparate pentru imbunatatirea educatiei.

PROMO


In acest context general, este clar ca situatia educatiei financiare a romanilor nu vine ca o surpriza. De exemplu, conform unui studiu realizat la nivel international de S&P si Banca Mondiala, tara noastra se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana din punctul de vedere al ratei de "alfabetizare financiara": doar 22% din populatia adulta are cunostinte financiare de baza. De altfel, cu acest scor, Romania se claseaza pe locul 123 la nivel mondial din cele 143 de state analizate.

O buna intelegere a conceptelor financiare este esentiala pentru consumatori: in mod evident, pentru a cumpara produsele financiare de care au nevoie, acestia trebuie, mai intai, sa le inteleaga. Campanii precum "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", care are ca obiectiv cresterea gradului de informare in ceea ce priveste asigurarile de locuinte, au devenit deja cunoscute publicului larg. Astfel, actorii din zona financiara, alaturi de autoritati si organizatii de profil se implica din ce in ce mai mult in proiecte destinate cresterii nivelului de alfabetizare a romanilor, iar initiative internationale, precum Global Money Week, sunt desfasurate din ce in ce mai des si in tara noastra.

Premierea celor mai bune initiative de educatie financiara din Romania in cadrul unui eveniment special dedicat, aflat la prima editie, dar si nominalizarea Romaniei in cadrul Global Inclusion Awards 2017, care recunoaste, la nivel international, eforturile facute in domeniul educatiei financiare sunt doar cateva dintre dovezile eforturilor depuse in tara noastra in vederea unei mai bune educatii financiare. Insa pana la atingerea unui nivel de alfabetizare financiara ca cel din Danemarca, Germania, Olanda sau Suedia, unde cel putin 65% din adulti sunt alfabetizati financiar, conform studiului citat anterior, mai este un drum lung de strabatut.

1.525 accesari