Nu este o suma de bani, ci numarul estimat al persoanelor care au fost nevoite sa se mute ca urmare a fenomenelor meteo extreme provocate de schimbarile climatice in anul 2020.
55 de milioane de oameni au fost fortati sa isi paraseasca locuintele din cauza inundatiilor extreme, a furtunilor violente si a altor dezastre naturale. Vorbim de un numar record, conform datelor publicate de Internal Displacement Monitoring Centre, ce ar putea fi chiar semnificativ mai mare, avand in vedere posibilitatea crescuta ca datele existente sa fie incomplete. Cifra este de 3 ori mai mare decat cea a persoanelor obligate sa se mute in urma conflictelor armate inregistrate anul trecut.
Schimbarile climatice reprezinta cea mai mare amenintare pe termen lung pentru economia globala, dar si pentru vietile si locuintele oamenilor din intreaga lume. Daca nu se iau masuri de atenuare, temperaturile globale ar putea creste cu mai mult de 3 grade Celsius, iar economia mondiala ar putea scadea, in urmatorii 30 de ani, cu 18%.
Tocmai de aceea o campanie de educatie financiara despre necesitatea asigurarilor de locuinte vorbeste si despre importanta protectiei mediului: pentru al doilea an in istoria proiectului "Luna Asigurarilor de Locuinte", sfaturile privind beneficiile incheierii politelor obligatorii si facultative de locuinta au fost dublate de informatii despre protectia mediului.
Reciclare, reducerea consumului de energie si de resurse, obiceiuri mai sanatoase pentru scaderea gradului de poluare sunt doar cativa dintre pasii pe care fiecare dintre noi ii putem face pentru a reduce impactul schimbarilor climatice. Asa cum incheierea unei asigurari de locuinta este primul pas spre protectia noastra financiara.