1asig.ro
1asig.ro

33 de mii de euro e mult sau e putin?

5 min. / 1.540 cuvinte
Reasezare, consolidare, responsabilitate... sunt trei dintre cele mai comune atribute folosite in legatura cu noua cerinta impusa brokerilor, privind majorarea capitalului social minim la 150 de mii de lei.

PROMO


Desi plafonul a fost majorat de sase ori - ceea ce poate parea impresionant la prima vedere - , ne intrebam daca 33 de mii de euro reprezinta o valoare semnificativa.

Semnificativa in raport cu o industrie care genereaza anual afaceri de peste 1 miliard euro.

Ultimele date oficiale indica faptul ca mai bine de jumatate dintre brokerii de asigurari s-au conformat acestei cerinte, respectiv aproximativ 300 din cei 552 prezenti pe piata indeplinesc noile cerinte de capital. Mai mult, un sfert dintre ei detineau, la data comunicarii informatiilor de catre ASF, capitaluri mult superioare plafonului minim.

Poate mai importante insa decat raspunsul la intrebarea din titlu vor fi efectele acestei noi reglementari, iar cel mai vizibil dintre acestea va fi crearea unui cadru de piata dedicat consumatorilor, la noi parametri in ceea ce priveste stabilitatea, profesionalismul si competitivitatea.

Efect secundar imediat? Dupa mult timp, in sfarsit, piata va beneficia de date statistice mai corecte in ceea ce priveste numarul de brokeri activi.

2.061 accesari