1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

3 vieti

Anual, in Romania, mii de persoane sunt ranite grav in accidente rutiere. Doar in 2017, numarul acestora a depasit 8.000 de victime - un numar de oameni care ar putea umple 100 de autobuze. Sau Sala Palatului, de doua ori.

De cele mai multe ori, in urma unor astfel de evenimente sunt necesare cantitati importante de sange pentru victime, transfuziile in urma hemoragiilor si a interventiilor chirurgicale numarandu-se printre operatiunile medicale cu cel mai mare necesar de sange.

Din pacate, insa, in Romania spitalele se confrunta constant cu deficitul de unitati si preparate din sange. Potrivit statisticilor, in tara noastra, doar 2% din populatie doneaza sange. De altfel, numarul donatorilor de sange este la jumatatea celui necesar, iar cel al donatorilor constanti nu depaseste 10.000 de persoane la nivel national.

Tocmai de aceea, in cadrul editiei a III-a a campaniei FII TREAZ LA VOLAN!, lansam un apel catre toti cei care pot si doresc sa salveze vieti: haideti sa donam sange pentru victimele accidentelor rutiere si pentru toti cei care au nevoie de el!

Cu o singura donare de sange, poti salva 3 vieti. Afla de ce sa donezi si daca poti sa donezi. Iar intre 17 si 21 septembrie, fii #donatorTreazlavolan!