1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

18 ani de la Nine-Eleven

Miercuri s-au implinit 18 ani de la atentatele teroriste care au ingrozit o lume intreaga pe 9 septembrie 2001, zi cunoscuta si ca Nine-Eleven sau 9/11. Aceste evenimente au schimbat chiar si industria globala de asigurari.

Aproximativ 3.000 de persoane din 90 de tari au murit in atacurile cu avioane de pasageri care au vizat turnurilor gemene World Trade Center din New York si cladirea Pentagonului. Printre acestia s-au numarat si 5 romani. Alti 6.000 au fost raniti.

Pierderile asigurate finale provocate complexului World Trade Center de atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 s-au cifrat la aproape 32,5 miliarde USD. Volumul daunelor suportate de industria asigurarilor si reasigurarilor a fost diminuat datorita platilor facute din Fondul de Compensare a Victimelor, infiintat de Guvernul SUA. Din punct de vedere logistic si administrativ, evenimentele de la 11 septembrie 2001 au avut ca rezultat mai mult de 60.000 de dosare de daune.

Atentatele au schimbat lumea si au condus atat la o modificare dramatica asupra modului in care percepem riscul de terorism, dar si la regandirea modului in care companiile de asigurari abordeaza acest tip de risc. Pana la 11 septembrie 2001, cotele de prima erau nesemnificative raportat la costul total al primei de asigurare.

Stirea atacului asupra Americii, in special asupra turnurilor gemene World Trade Center, a venit chiar in timpul unuia dintre cele mai importante evenimente anuale din industria asigurarilor: intalnirea anuala a asiguratorilor si reasiguratorilor de la Monte Carlo, din urma cu 10 ani, cand multi dintre acestia au fost afectati intr-o masura covarsitoare, depasind aspectul financiar al dezastrului - companii precum AIG, MARSH si AON detineau birouri in W.T.C.

295 de angajati ai grupului MARSH & McLENNAN si 175 de angajati ai AON au decedat dupa tragicele atentate.

Peste Ocean sunt programate anual mai multe ceremonii de comemorare a victimelor.