1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
UNSAR: Peste 220 de daune avizate ...

UNSAR: Peste 220 de daune avizate ca urmare a furtunilor

Furtunile de la inceputul acestei luni au dus la deschiderea a 223 de dosare de dauna in baza asigurarilor dedicate locuintelor si companiilor, ca urmare a pagubelor produse bunurilor si cladirilor - arata o analiza realizata la nivelul Membrilor UNSAR. 

80% dintre aceste dosare de dauna au fost avizate in baza asigurarilor de locuinte, restul de 20% fiind notificate in baza asigurarilor de bunuri si proprietati pentru companii.

De altfel, UNSAR reaminteste ca furtunile se afla in topul riscurilor de care romanii se tem atunci cand se gandesc la locuintele lor. Astfel, 3 din 10 romani se tem ca locuinta le-ar putea fi afectata de o furtuna la un moment dat, conform celei mai noi cercetari sociologice realizate de IRES la solicitarea UNSAR.

“Primavara au loc, in mod obisnuit, schimbari bruste ale vremii. Asadar, este cu atat mai important sa ne informam si sa luam cea mai buna decizie pentru noi si cei dragi privind protectia prin asigurare. Indiferent ca vorbim despre dezastre naturale, incendii, furtuni, explozii sau avarii ale instalatiilor din locuintele noastre, acestea pot fi asigurate”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Presedinte & Director General al UNSAR.

In Romania, pagubele produse locuintelor de furtuni pot fi acoperite in baza asigurarilor facultative. Aceste polite se pot incheia doar pentru locuintele care sunt deja protejate printr-o asigurare obligatorie PAD. Politele facultative ofera un nivel de protectie extins, la valoarea reala a cladirii si/sau a bunurilor detinute, putand acoperi o serie de fenomene naturale, dar si alte tipuri de riscuri precum: cutremure, inundatii, alunecari de teren, incendii, explozii, caderi de corpuri, inundatii produse de avarii ale instalatiilor de apa-canal, climatizare, termoficare, defectiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice / electrocasnice etc. De asemenea, o asigurare facultativa poate fi personalizata prin clauze speciale, in functie de specificul fiecarei locuinte si de nevoile individuale ale clientilor. Spre exemplu, se pot acoperi inclusiv prejudiciile produse vecinilor.

“Circa 100.000 euro au fost platiti in fiecare zi calendaristica a anului trecut, ca despagubiri, doar in baza asigurarilor de locuinte. Este deci foarte important sa ne protejam locuintele prin incheierea unei polite de asigurare”, a declarat Alina BARBULESCU, Specialist Asigurari Bunuri & Proprietati in cadrul UNSAR.

Infiintata in 1994, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 22 de companii de profil. Acestea detin o pondere de peste 90% din piata locala de asigurari. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si a dezvoltarii durabile a industriei de profil pe plan intern si international. 

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federatiei Asiguratorilor si Reasiguratorilor Europeni – Insurance Europe. 

Asigurarile reprezinta un sector – cheie al economiei romanesti, contribuind la dezvoltarea acesteia. Asiguratorii Membri ai UNSAR platesc despagubiri de 5,2 milioane EUR in fiecare zi calendaristica.