1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
SIGNAL IDUNA lanseaza optiunea de ...

SIGNAL IDUNA lanseaza optiunea de Notificare dauna online, simplificand procesul de rambursare

SIGNAL IDUNA anunta ca aduce si mai multa flexibilitate clientilor care detin o asigurare de sanatate, simplificand atat procesul clasic de rambursare, cat si pe cel de trimitere a documentelor justificative pentru serviciile medicale accesate prin cardul Easy Pay.

Noua pagina de Notificare dauna online, este disponibila direct pe site-ul www.signal-iduna.ro, in sectiunea Utile si ofera o experienta prietenoasa si intuitiva, usurand accesarea serviciilor medicale acoperite de asigurarea privata de sanatate SIGNAL IDUNA. Astfel, prin intermediul paginii Notificare dauna, asiguratii, fie ca sunt persoane fizice care au achizitionat individual polita sau au o asigurare de sanatate oferita de angajator, pot sa initieze solicitari noi de rambursare, sa adauge documente suplimentare la dosarele deja existente sau sa transmita documentele justificative pentru serviciile medicale accesate prin cardul preplatit Easy Pay. 

Procesul este 100% digital, oferind securitate si confidentialitate datelor personale si medicale ale asiguratilor. Documentele pot fi transmise fara crearea unui cont, prin completarea datelor necesare pentru fiecare solicitare in parte.

“Lansarea acestei solutii reprezinta un pas necesar in optimizarea proceselor de rambursare si accesare a serviciilor medicale prin cardul Easy Pay. Oferindu-le asiguratilor o modalitate simpla si rapida de gestionare a documentatiei, ne propunem sa facem aceasta experienta mai placuta, permitandu-le sa se concentreze pe aspectele cu adevarat importante pentru ei, precum recuperarea starii de sanatate. Acest demers reflecta angajamentul nostru ferm de a integra tot mai mult digitalizarea in procesele asigurarilor noastre de sanatate, pentru a facilita accesul la serviciile medicale, atat in Romania, cat si in strainatate”, a declarat Cosmina RUSU, Claims and Network Manager, SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE.

SIGNAL IDUNA ofera asiguratilor trei modalitati pentru accesarea serviciilor medicale. Prin decontare directa au acces la peste 1.400 de clinici, spitale si laboratoare medicale din reteaua Mediqa Net, iar prin rambursare pot merge in orice retea medicala privata din Romania, achita serviciile medicale necesare, apoi isi recupereaza banii conform conditiilor contractuale. Totodata, acestia mai au la dispozitie cardul Easy Pay, pe care SIGNAL IDUNA incarca in avans banii necesari, astfel incat asiguratii care aleg sa se trateze in afara retelei Mediqa Net, sa nu achite serviciile medicale din fonduri proprii. 

In 2023 SIGNAL IDUNA a acoperit servicii medicale in valoare de peste 149 milioane lei pentru cei peste 200.000 de asigurati din portofoliul de sanatate, cu peste 36% mai mult fata de anul anterior, contribuind semnificativ la imbunatatirea starii de sanatate a romanilor. Pe parcursul anului trecut, cele mai accesate servicii medicale prin intermediul asigurarilor private de sanatate au fost cele de preventie, urmate de cele de spitalizare si interventiile chirurgicale. 

SIGNAL IDUNA, liderul pietei de asigurari de sanatate din Romania, precizeaza ca se angajeaza sa mentina aceleasi standarde inalte de calitate pentru serviciile oferite, imbunatatind permanent tehnologiile utilizate, pentru a simplifica procesele si a facilita accesul la asigurari de sanatate, de oriunde si oricand. Compania se asigura astfel ca toti clientii pot accesa rapid beneficiile oferite de polita detinuta, pentru a-si imbunatati starea de sanatate, de la gestionarea platii, a programarii, a accesarii serviciilor medicale si pana la rambursarea costurilor.

In prezent, SIGNAL IDUNA activeaza pe pietele de asigurari din Germania, Polonia, Ungaria si Romania.

Pe piata locala, SIGNAL IDUNA si-a inceput operatiunile in anul 2008. Portofoliul actual include o gama variata de produse si servicii, atat pe segmentul dedicat persoanelor fizice cat si pe segmentul clientilor de tip Corporate si IMM. Solutiile de asigurare puse la dispozitie de SIGNAL IDUNA, prin cele doua companii (SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE si SIGNAL IDUNA ASIGURARI), adreseaza nevoi specifice de protectie prin asigurare pentru ambele segmente de clienti. SIGNAL IDUNA ofera si solutii de reasigurare, analiza si servicii de consultanta in ceea ce priveste subscrierea riscului pentru gestionarea optima a asigurarilor. Expertiza SIGNAL IDUNA este sustinuta de acoperire la nivel national si de o experienta digitala simplificata si atractiva pentru clienti.