1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

WTW: Tehnologia influenteaza, post-pandemie, realitatea de risc pentru companii

Un nou raport Willis Towers Watson, citat de Reinsurance News, evidentiaza modul in care tehnologiile emergente modifica rapid realitatea riscurilor pentru companiile din majoritatea industriilor, urmare a pandemiei COVID-19. Raportul, care analizeaza modul in care pandemia a afectat sectorul tehnologic si de telecomunicatii (TMT), subliniaza ca, pentru sistemul corporate, cerintele de tehnologie si digitalizare au devenit tot mai importante.

Intr-adevar, aceste tendinte erau considerate probleme esentiale si inainte de pandemie, dar criza a fost un catalizator pentru organizatii, pentru a incepe pregatirea pentru riscurile viitoare, arata WTW. Printre constatarile cheie ale raportului, s-a evidentiat ideea ca accelerarea schimbarilor tehnologice determina companiile sa inoveze in mod continuu, atat pentru a-si transforma afacerile, cat si pentru a se diferentia de concurenta.

In plus, incertitudinea geopolitica si considerentele ESG pot avea un impact semnificativ asupra deciziilor strategice si de capital, in timp ce trecerea la munca de la distanta ar putea modifica permanent modul de operare al companiilor TMT. Desi, in ultimele luni, s-a inregistrat o investitie masiva si accelerata in noi tehnologii si modalitati de lucru, companiile trebuie sa se inscrie si in cursa globala in ceea ce priveste cautarea de talente si abilitati, cu accent sporit pe capacitatile IT esentiale, pentru o crestere viitoare.

"Viitorul orizont de risc evidentiaza necesitatea ca organizatiile sa isi reexamineze operatiunile, pentru a determina ce a functionat si ce nu a functionat in timpul apogeului crizei COVID-19", a declarat, pentru Reinsurance News, Sara BENOLKEN - TMT Global Industry Practice Leader, WTW. 

"Desi ideea de rezilienta nu e noua in mediul corporate, virusul a adaugat un sentiment mai important de urgenta. Prin urmare, ne asteptam sa vedem noi eforturi din partea companiilor TMT, pentru a continua sa construiasca o mai buna rezilienta in operatiunile si strategiile de business din 2021, si nu numai", a mai punctat Sara BENOLKEN.

La randul sau, Adam GARRARD - Global Head of CRB, WTW -, a precizat: "Clientii din sectorul tehnologic, mass-media si telecomunicatii au fost afectati de mediul de afaceri in continua schimbare, ca rezultat al pandemiei. In timp ce unele companii s-au luptat cu accelerarea schimbarilor tehnologice, multe altele au adoptat inovatia si si-au intretinut si dezvoltat cu succes afacerile, in ciuda provocarilor cu care s-au confruntat."