1asig.ro
1asig.ro
WATFORD isi va inceta subscrierile ...

WATFORD isi va inceta subscrierile RCA de pe piata locala, incepand cu luna septembrie

5 min. / 1.540 cuvinte
WATFORD Insurance Company Europe a informat brokerii de pe piata locala cu care colaboreaza ca va inceta subscrierile incepand cu 1 septembrie 2020, dupa aproximativ doi ani de business pe piata RCA.

PROMO


Sucursala WATFORD Insurance Company Europe si-a inceput activitatea pe piata RCA in trimestrul III 2018, in baza dreptului de stabilire pe teritoriul Romaniei (FOE), in primul trimestru al anului 2020 inregistrand un nivel al primelor brute subscrise de 23,70 milioane lei, conform datelor ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

In informarea transmisa brokerilor se precizeaza ca grupul ia in calcul o eventuala revenire in piata locala:

"WATFORD Insurance Company Europe Limited prezenta in Romania prin WATFORD Insurance Company Europe - Sucursala Bucuresti, activeaza pe piata din Romania din 2018, iar prin angajamentul asumat initial a continuat activitatea pe piata romaneasca in ciuda conditiilor adverse generate de nivelul scazut al primelor si a inflatiei semnificative inregistrare in ceea ce priveste nivelul despagubirilor de daune din ultimii ani.

In contextul international in care deciziile UK si ale Uniunii Europene privind Brexit-ul nu prevad pana in acest moment extinderea perioadei de tranzitie sau un alt acord de reglementare a pietelor financiare dupa data de 31 decembrie 2020, Watford a decis sa inceteze subscrierea de noi polite incepand cu 1 septembrie 2020. In conditiile in care acordul final pentru Brexit va include pietele financiare, Watford este deschis sa-si revizuiasca politica.

Watford va continua gestionarea portofoliului activ, inclusiv instrumentarea si achitarea dosarelor de dauna si dupa 31 decembrie 2020, conform acordului primit de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), aceste procese desfasurandu-se in continuare prin intermediul sucursalei din Romania.

Avand in vedere decizia Grupului Watford de a achizitiona asiguratorul francez Axeria IARD, ce sa asigura prezenta grupului in continuare in UE, dupa finalizarea acestui proces extins de contextul international generat de pandemia Covid-19, Grupul Watford va reconsidera intrarea pe piata din Romania, prin noul asigurator activ in UE."

Piata RCA din Romania a atins valoarea de aproximativ 1,01 miliarde lei in primul trimestru al anului 2020, in crestere cu circa 4%. Afla cat a subscris fiecare companie, conform calculelor realizate de XPRIMM Publications!

Sursa foto: watford.ro

2.613 accesari