1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

WATFORD Insurance anunta planuri pentru Romania

WATFORD Insurance Europe Europe Limited a anuntat miercuri - 6 decembrie 2017 - ca a depus la Comisia de Servicii Financiare din Gibraltar o cerere de aprobare pentru infiintarea unei sucursale in vederea lansarii operatiunilor de asigurare in Romania.

WATFORD Insurance, cu sediul in Gibraltar, are un rating "A-" acordat de catre A.M. BEST si functioneaza in Uniunea Europeana si in Marea Britanie din anul 2015.

Compania este o subsidiara detinuta in totalitate de WATFORD Re Ltd., reasigurator cu sediul in Bermuda, avand un capital de 1,2 miliarde dolari la data de 30 septembrie 2017.

WATFORD Insurance si filialele sale au contract strategic de management al subscrierilor cu subsidiarele companiei ARCH Capital Group Ltd. (Arch). ARCH ofera asigurari si reasigurari la nivel mondial prin intermediul subsidiarelor pe care le detine.

"WATFORD Insurance se va angaja impreuna cu compania locala de servicii INTARO Insurance Services, sa furnizeze toate serviciile de management pentru operatiunile desfasurate in Romania ale WATFORD Insurance", se arata in comunicatul transmis de societate.

In urma aprobarii autoritatii de reglementare, operatiunile din Romania intentioneaza sa se concentreze asupra vanzarii RCA si a produselor auxiliare, dar pot fi oferite si alte produse de retail, cum ar fi asigurarile pentru proprietati rezidettiale.

"Decizia de a extinde activitatea WATFORD Insurance pe piata romaneasca a fost luata dupa o evaluare completa a pietei romanesti de asigurari auto in ceea ce priveste mediul de afaceri, precum si cadrul legal si de reglementare a pietei. Infiintarea de catre WATFORD Insurance a unei sucursale locale in Romania este supusa aprobarilor autoritatilor de reglementare din Gibraltar si Romania", se precizeaza in document.

"INTARO este bucuroasa sa anunte cooperarea cu Grupul ARCH, care va intra pe piata romaneasca prin compania europeana WATFORD Insurance Company Europe. Aceasta este prima intrare a unui grup financiar Nord-American pe piata romaneasca de asigurari auto de retail, intr-un moment oportun, aratand astfel o maturizare a pietei urmare a recentelor modificari legislative ale Autoritatii de Supraveghere Financiara in ceea ce priveste raspunderea civila auto (RCA)", a declarat Filip STAVROSITU, CEO, INTARO Insurance Services.

INTARO Insurance Services este o companie infiintata de un grup de profesionisti din Romania, cu o larga experienta locala si international pe piata de asigurari, impreuna cu investitorul ELLAAL GOLDBERG, cu scopul de a acorda servicii de management companiilor straine care vor sa opereze pe piata romaneasca de asigurari. ELLAAL GOLDBERG este o companie cu actionariat majoritar Nord-American, avand ca obiect de activitate infiintarea, dezvoltarea si administrarea afacerilor pe teritoriul Romaniei.