1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni din 2023

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut in primele 10 luni din acest an fata de perioada corespunzatoare din 2022 atat ca serie bruta, cu 2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,2%, conform unei statistici publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

Evolutia pe serie bruta din primele 10 luni a avut loc datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+3,7%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+3,4%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 3,6%.

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, comparativ cu perioada corespunzatoare din 2022, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 2,2%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+3,8%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+3,2%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 2,8%.

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna octombrie 2023, comparativ cu luna precedenta, a crescut, pe ansamblu, cu 1,3%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,9%), vanzarile de produse nealimentare (+1,2%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,7%).

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, in luna octombrie 2023, comparativ cu luna precedenta, cu 0,9%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+1,6%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,2%) si la vanzarile de produse nealimentare (+0,8%).

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna octombrie 2023, comparativ cu luna octombrie 2022, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 1,8%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+4,8%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+4%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 7%.

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2023, comparativ cu luna octombrie 2022, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 1,4%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+4,5%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+3,7%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 8,3%.