1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Veniturile MMC cresc la 2,8 mld. USD in T1/2007

MARSHMARSH&MCLENNAN (MMC), cel mai mare broker de asigurari la nivel mondial, a inregistrat o crestere de 5% a veniturilor, pana la 2,8 mld. USD, fata de 2,67 mld. USD cat obtinuse la 31 martie 2006.

Cu toate acestea, profitul companiei in T1 a scazut cu 36% comparativ cu un an in urma, cand a castigat 178 mil. USD din vanzarea participatiei pe care o detinea intr-o afacere de managament al daunelor.

Divizia de brokeraj in asigurari, MARSH, a avut venituri de 1,14 mld. USD, cresterea grupului la nivel global compensand slabirea performantelor din SUA, datorata scaderii cotelor de retentie.

"Schimbarea are intotdeauna un cost, pe termen scurt. De fiecare data cand intervine o schimbare, fie in conducere, fie in remunerarea personalului sau in tehnologie, se produce confuzie in randul clientilor. Am stiut ca vom plati niste costuri, deoarece este nevoie de timp pentru ca lucrurile sa functioneze la fel ca inainte", a declarat Michael CHERKASKY, CEO al companiei, referindu-se la efectele pe care le-au avut investigatiile facute, incepand cu 2004, de Eliot SPITZER, pe atunci Procuror General al statului New York, care acuza MMC de aranjarea ofertelor in activitatea de intermediere in asigurari in schimbul unor extra comisioane de la asiguratori. Pe perioada desfasurarii acestor investigatii, MARSH a desfiintat peste 5.000 de locuri de munca, iar in 2005 le-a platit clientilor 850 mil. USD, fara a accepta sau a infirma acuzatiile aduse.

Revenind la anul 2007, in luna februarie, MARSH a hotarat vanzarea diviziei de investitii din Boston, PUTMAN Investment, companiei de fonduri mutuale din Canada, POWER Corp.'s Great-West Lifeco, pentru 3,9 mld. USD, afacerea urmand sa se finalizeze mai tarziu, in acest an.
CHERKASKY spera sa foloseasca aceasta suma din vanzarea PUTNAM pentru achizitii, mentionand ca nu intentioneaza sa ia decizii pripite in acest sens, iar fiecare oportunitate notabila va fi atent analizata.