1asig.ro
1asig.ro
Valentin IONESCU a preluat functia ...

Valentin IONESCU a preluat functia de Presedinte al ISF

5 min. / 1.540 cuvinte
In baza Deciziei Consiliului ASF de la inceputul lunii septembrie 2020, componenta Consiliului Director ISF (Institutul de Studii Financiare) a fost modificata, iar functia de Presedinte i-a revenit lui Valentin IONESCU (foto), anterior acesta detinand functia de Vicepresedinte al ISF.

PROMO


Valentin IONESCU a preluat functia de Presedinte de la Calin RANGU.

Componenta Consiliului Director ISF:
  • Valentin IONESCU - Presedinte
  • Ovidiu PETRU - Vicepresedinte
  • Vasile NEAGU - Membru
  • Paul NICA - Membru
  • Mihaela COJOCARU - Membru
  • Dragos HASEGAN - Membru
  • Alexandru CIUNCAN - Membru
Valentin IONESCU, Presedinte ISF, a declarat, pentru 1asig.ro, ca Institutul de Studii Financiare va deveni un pilon pentru sustinerea educatiei financiare in Romania.

"In contextul evolutiei pietelor financiare din ultimii ani, educatia financiara si formarea profesionala permanenta au devenit deosebit de importante pentru toate categoriile de specialisti si profesionisti care activeaza in cadrul pietelor financiare. Importanta formarii si dezvoltarii profesionale a crescut considerabil in ultimii ani, datorita ritmului accelerat in care au loc schimbari in organizarea si functionarea pietelor financiare, existand o puternica relatie de interdependenta intre cele doua procese", a afirmat noul Presedinte ISF.

Potrivit acestuia, Autoritatea de Supraveghere Financiara a demarat un proces de crestere a rolului si a importantei Institutului de Studii Financiare, prin care se urmareste diversificarea programelor profesionale si educationale oferite, atat investitorilor si consumatorilor de produse financiare nebancare, cat si publicului larg interesat. "In acest scop, ne propunem imbunatatirea performantelor la nivelul ISF prin implicarea Institutului in activitatile de educatie financiara si prin dezvoltarea de proiecte care presupun participarea sustinuta a membrilor Consiliul Stiintific la diferite evenimente si programe de profil", a explicat Valentin IONESCU.

"Astfel, pe langa activitatea de formare profesionala, obiectivele ISF vor cuprinde si prerogative de educatie financiara, fapt ce intareste functia de protectie a consumatorului pe care, atat Autoritatea de Supraveghere Financiara, cat si Institutul de Studii Financiare o indeplinesc. Educatia financiara reprezinta o prioritate pentru cele doua institutii, iar modificarile intreprinse nu fac decat sa sustina aceste atributii", a mai spus Presedintele ISF, contactat de 1asig.ro.

In prezent, Valentin IONESCU este si Director al Directiei de Strategie si Stabilitate Financiara din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara - ASF. El a activat timp de 18 ani in diverse companii private din tara si strainatate, in domeniul investitiilor in piata de capital. Valentin IONESCU a ocupat si alte functii in cadrul ASF, printre care cea de Director al Directiei de Supraveghere Integrata (2013 - 2014) si de Director ai Directiei Autorizare Reglementare Asigurari (2017-2019). Activitatea profesionala mai include pozitii precum cea de Director General al Bursei de Valori Bucuresti, de Membru in CA la Sibex, SIF Moldova (2012 - 2013) si de Presedinte CA al Depozitarului Central, dar si experienta internationala - Euro Invest Bank Gmbh Austria (Head of Sales, 2009 - 2010) si Wood&Co Cehia (Senior Sales Trader, 2007-2009). Valentin IONESCU a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Comert, are un MBA de la CNAM Paris si un Certificat in Finante de la George Town University US.

1.585 accesari