1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Zodia Asigurarilor - Cum ii ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Cum ii vor influenta recentele schimbari ale noului Cod Fiscal pe brokerii de asigurare?

Recentele modificari ale Codului Fiscal, o parte din ele, privesc brokerii, asiguratorii dar si clientii acestei piete de asigurari, atat de utila si de necesara. Despre cum ne vor afecta viata si activitatea aceste modificari de legislatie si normele lor de aplicare dar si care sunt secretele acestei profesii, brokerajul de asigurari si asigurarile in general, o sa aflam de la invitatul emisiunii Zodia Asigurarilor, de la Canal 33, Dorel DUTA, Presedintele UNSICAR.

Piata de brokeraj de asigurari a avut o crestere de aproape 60% in primul trimestru al anului 2022, cu prime intermediate de peste 3 miliarde de lei. Practic, brokerii de asigurare au mijlocit 71% din volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori pentru cele doua categorii de asigurare. Cifra este in crestere fata de perioada similara a anului 2021, cand era de circa 65%. Pe asigurari generale, gradul de intermediere este de peste 83%, in timp ce pe asigurarile de viata este de putin peste 11%.

Care este rolul unui broker si de ce este util pentru client sa colaboreze cu un broker de asigurare?

"Care este menirea brokerilor in piata de asigurari? Brokerul de asigurare este acel consultant, acea entitate care cunoaste foarte bine toate aspectele si toate dedesupturile unui contract de asigurare. Activitatea principala a brokerului de asigurare este cea de consultant, ofera solutii la problemele pe care potentialul asigurat le are vizavi de riscurile la care este expus. Experienta brokerului il ajuta sa propuna scenarii si solutii pentru tratarea problemelor pe care clientul le are, probleme care pot aparea din natura proprietatii, a sanatatii, a vietii, a familiei sau chiar si a business-ului. Asigurarea poate fi privita ca un buton de restart a unei economii aflata dupa un dezastru", a raspuns Dorel DUTA.

Sa presupunem ca vine un client si te intreaba care sunt cele mai importante asigurari si in ce ordine sa le incheie, de unde ai incepe?

"In primul rand trebuie sa ne protejam pe noi. Este important sa prevenim, atat printr-o alimentatie sanatoasa, cat si in cazul unei situatii neprevazute, pentru ca stim foarte bine ca sumele care trebuiesc platite in cazul in care avem nevoie de interventii sau internare, intr-un spital, sunt foarte mari. Ordinea in care as recomanda sa fie incheiate asigurarile sunt, viata, sanatate, pensie. Din ce am observat, oamenii au tendinta de a tine mai mult la mijlocul de locomotie, la masina. Desigur, pentru a inmatricula o masina ai nevoie de polita de asigurare obligatorie, altfel nu poti circula, apoi te gandesti la Casco, este important sa ne asiguram si casa, insa totul tine de noi ca si consultanti ai pietei, de a constientiza prioritatea si necesitatea asigurarii, astfel incat sa putem ghida clientul", a precizat Dorel DUTA.

Care este principalul pericol, cand vine vorba de cea mai recenta modificare din Codul Fiscal?

"In ceea ce priveste recenta modificare din Codul Fiscal, brokerii sunt organizati ca societati comerciale cu raspundere limitata, in marea parte, si pot spune ca peste 95% dintre ei sunt intreprinderi mici si microintreprinderi. Codul Fiscal a venit cu o modificare in sensul ca domeniul asigurarilor, al pensiilor private si al pietei de capital, inclusiv intermediarii din acest domeniu, vor deveni platitori de impozit", a declarat Dorel Duta.

Mai multe declaratii puteti urmari in video-ul de mai sus!

"Zodia Asigurarilor" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii private, se adreseaza publicului larg si poate fi urmarita live pe Canal 33 in fiecare joi, de la ora 17.00 si pe YouTube.

De asemenea, emisiunea mai poate fi urmarita si pe pagina de Facebook dedicata ei. Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile realizate sub sigla XPRIMM TV, va invitam sa va abonati la canalul XPRIMM de pe YouTube.