1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Zodia Asigurarilor - Ce se ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Ce se intampla cu legile care influenteaza piata asigurarilor?

In cea mai recenta emisiune "Zodia Asigurarilor", de la Canal 33, Iulius Marian FIRCZAK - Deputat in Parlamentul Romaniei si Secretar al Comisiei pentru buget, finante si banci, a vorbit despre legile care asteapta votul Parlamentului, si ce influenta vor avea asupra pietei de profil, cat si asupra consumatorilor de asigurari, daca vor fi votate.

Piata asigurarilor este una extrem de strict reglementata din punct de vedere legislativ. Toate legile si aprobarile pentru legile emise prin OUG sunt analizate si aprobate de catre Parlamentul Romaniei. In prezent, sunt o serie de legi care se afla in Parlament, si care nu mai ies la lumina. Acestea nu mai apar pe ordinea de zi, nu se mai voteaza, iar cei din piata de asigurari nu inteleg de ce.

Ce se intampla in Parlament, in spatele unei legi? Cum apare o lege si de ce uneori ajunge la vot, iar alteori nu? 

"Teoretic sunt cel putin doua proceduri, prin care o lege poate sa ajunga, pe masa de lucru a Parlamentului. O lege poate fi initiata de catre Guvern, sau o alta varianta, legea poate fi initiata de catre un parlamentar, sau de un grup de parlamentari. In momentul in care o lege porneste pe circuitul legislativ, in functie de modificarile pe care le propune, acest proiect, apare influenta actorii din piata, a asociatiile profesionale, care au un interes mai mare, sau mai mic, in a sustine acel proiect", a raspuns Iulius FIRCZAK.

Legea RCA, Legea Fondului de Garantare, Legea modificarii PAD, Legea ASF - prima neta, Legea asigurarilor online si Legea deducerilor fiscale pentru asigurarile de viata, sunt printre legile care astepta in Parlament. Din aceasta lista, dvs. pe care ati alege sa o includeti pe ordinea de zi?

"O parte din modificarile mentionate, intra in zona de activitate a Autoritatii de Supraveghere Financiara si spera sa nu fie nevoie de o lege pentru a le aproba. Din punctul meu de vedere, urgenta, este Legea pentru modificarea functionarii Fondului de Garantare a Asiguratilor", a spus Iulius FIRCZAK.

Ne rezolva prima neta, problemele?

"In ceea ce priveste prima neta, consider ca nu este solutia care va rezolva problema pretului ridicat la RCA. Sustinatorii acestei prime nete, spun ca preturile ridicate, la RCA, vin din comisionul platit catre brokeri, de 15 - 16%. Daca raportam acest procent, la rata daunei combinate sau la orice indicator vrem din piata, consider ca aceasta nu este solutia, pentru a rezolva problemele care mai sunt astazi in piata de RCA. Sunt de parere ca proiectele legislative care sunt acum, in Parlament, sunt solutiile reale pentru a rezolva problemele din piata de RCA", a mentionat Iulius FIRCZAK.

Iulius FIRCZAK - "Vreau sa felicit toate institutiile care au contribuit, si au reusit, sa faca aplicabil proiectul de constatare amiabila online, este un pas inainte, in simplificarea procesului si in reducerea costurilor. Este important ca romanii, sa nu renunte, munca lor este importanta si trebuie sa mearga mai departe, indiferent de modificarile legislative. Este nevoie de consultanta, pentru a creste gradul de acoperire al oamenilor".

Mai multe declaratii puteti asculta in video-ul de mai sus!

"Zodia Asigurarilor" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii private, se adreseaza publicului larg si poate fi urmarita live pe Canal 33 TV si pe YouTube in fiecare joi, de la ora 17.00.

"Zodia Asigurarilor" mai poate fi urmarita si pe pagina de Facebook dedicata ei. Pentru a (re)vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile realizate sub sigla XPRIMM TV, va invitam sa va abonati si la canalul XPRIMM de pe YouTube, unde le puteti viziona, oricand, live sau in reluare.