1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Zodia ASIGURARILOR - ...

VIDEO: Zodia ASIGURARILOR - Strategiile brokerilor pentru a isi creste numarul de clienti

In cel mai recent episod din Zodia Asigurarilor, Sergiu COSTACHE, Presedinte, ApPA discuta alaturi de Cerasela CHIRIAC, Owner, INTER Broker, despre nevoia clientului de consultanta si despre cum poti gasi un broker bun.

Cum atrageti clientii, sa vina sa discute cu voi, cu echipa?

"Dupa pandemie, mai rar reusim sa ne intalnim cu clientii, si atunci am fost nevoiti sa ne adaptata acestei perioada, iar acum transmitem informatiile pe WhatsApp, stabilim intalniri pe Zoom, si tot asa. Acum , avem in plan, lansarea unei carti, axata pe zona anteprenoriala, cu o componenta importanat si pe partea de dezvoltare persoanala, dar care va aduce si noutati din asigurari. O alta noutate pe care o aducem, acum la final de an, este lansarea unui newsletter, prin care vom transmite informatii succinte si de interes pentru clientii nostrii", a precizat Cerasela CHIRIAC.

Ai observat modificari ale comportamentului clientilor, cum erau inainte de pandemie si cum sunt acum? Pentru ca, desi covidul continua sa existe, nu mai pare a fi o preocupare pentru aproape nimeni.

"Acum, dupa pandemie, clientii sa uita la buget, mai mult decat oricand. Perioada aceasta cu facturi foarte mari, cu situatia geopolitica de la granita, a transformat clientii, acestia sunt mult mai pridenti. Din acest motiv, noi indemnam clientii, sa vina, sa comunice cu noi si impreuna sa gasim solutii avantajoase. Sunt cazuri in care putem exclude o clauza sau poate gasim un alt produs care sa se incadreze in buget, solutii avem, important este sa stim exact care sunt situatiile in care se afla clientii nostrii. Am facut un sondaj, printre clientii nostrii, si i-am intrebat, de ce au un singur produs in portofoliu. Raspunsul a fost unul surprinzator, marea majoritatea au zis ca nu le-au fost prezentate si alte produse. Tocmai de accea, consider ca rolul noastra este acela de a oferi variante alternative, de a veni cu noutati si de a tin clientul in permanenta informat", a mentionat Cerasela CHIRIAC.

Cum putem creste dorinta a romanilor de a cumpara, in mod voluntar, asigurari? 

"Sunt de parere, ca este foarte important ca un broker sa fie bine pregatit, sa isi cunoasca foarte bine produsele, sa le inteleaga si sa creada 100% in ele, abia atunci va putea sa transmita incredere unui client si ulterior sa il convinga sa cumpere. In zona de asigurari generale este nevoie de abilitatea agentilor, si in general a noastra, a brokerilor de asigurare, de a gasi limbajul potrivit pentru fiecare client", a raspuns Cerasela CHIRIAC.

Ce parere ai despre asigurarile online?

"Este un segment care se va dezvolta, in urmatoarea perioada. Noi avem deja planuri pentru aceasta zona de online, mai ales ca noua generatie isi doreste sa incheie o polita cu doar cateva click-uri", a spus Cerasela CHIRIAC.

Mai multe declaratii puteti asculta in video-ul de mai sus!

"Zodia Asigurarilor" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii private, se adreseaza publicului larg si poate fi urmarita live pe Canal 33 TV si pe YouTube in fiecare joi, de la ora 17.00.

"Zodia Asigurarilor" mai poate fi urmarita si pe pagina de Facebook dedicata ei. Pentru a (re)vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile realizate sub sigla XPRIMM TV, va invitam sa va abonati si la canalul XPRIMM de pe YouTube, unde le puteti si viziona, oricand, live sau in reluare.