1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: ZAS: Obtinerea permiselor ...

VIDEO: ZAS: Obtinerea permiselor auto, accidente si mituri in trafic

Exista vreo legatura intre gradul de dificultate in obtinerea permiselor de conducere si numarul mare de accidente pe care tara noastra il raporteaza anual? Specialistul in siguranta rutiera, Costin TATUC spune ca da "si este confirmata de implicarea incepatorilor in accidentele rutiere. Riscul cel mai mare de implicare a incepatorilor in accidentele rutiere apare intre anul 1 si 3". In acelasi timp, Oana RADU, PR Director, ApPA a prezentat cele mai recente rezultate ale campaniei Fii Treaz la Volan! in cea mai recenta editie a emisiunii Zodia Asigurarilor.

"Criteriile pentru obtinerea permisului de conducere din Romania sunt destul de usor de indeplinit: sa fi implinit varsta necesara, sa fi declarant apt din punct de vedere medical si psihologic, sa nu fi suferit condamnari pentru infractiuni cu violenta sau sa fi condus inainte fara permis. De asemenea, este obligatoriu sa parcurgi un curs de pregatire in cadrul unei scoli de soferi, sau un curs practice impreuna cu un instructor. Ulterior absolvirii acestui curs ar trebui sa parcurgi o preexaminare la nivelul scolii, inainte de examinarea cu specialistii de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor", spune Costin TATUC.

"Vina cred ca este impartita atunc cand vine vorba despre calitatea slaba pregatire elevilor pentru ca suntem, in general, indreptati catre scolile de soferi, insa nu doar acolo sunt carente, ci si din perspectiva elevilor. Modul de gandire este urmatorul: am venit pentru ca vreau permis, nu pentru ca vreau sa invat sa conduc. Ca elev, vreau sa ajung cat mai repede in trafic si ma descurc eu acolo. Si aici intervine o mare ruptura", a completat el.

In acelasi timp, specialistul in siguranta rutiera a precizat ca, asemeni altor state europene, si in Romania ar trebui introdusa intruirea pe simulator. "Folosirea unui simulator ar fi absolut necesara pentru formarea corecta si deplina a unui conducator auto".

Exista vreo legatura intre usurinta obtinerii permiselor si numarul mare de accidente?

"Da. Si este confirmata de implicarea incepatorilor in accidentele rutiere. Riscul cel mai mare de implicare a incepatorilor in accidentele rutiere apare intre anul 1 si 3", spune TATUC.

Care sunt concluziile ale campaniei Fii Treaz la Volan! din acest an?

"Tema din acest an s-a axat pe miturile din trafic, iar mesajele noastre au ajuns la 2 milioane de participanti la trafic. Am avut 84 de postari care au adus 105.000 de interactiuni, 10 filmulete despre mituri, am avut si brosura in format fizic si electronic care a ajuns la 2.500 de scoli de soferi. A fost o campanie de success, care are un grad de implicare foarte mare din partea participantilor la trafic", spune Oana RADU.

"Miturile legate de viteza au prezentat un mare interes. Multi spun ca viteza excesiva nu este atat de grava. Dincolo de mitul vitezei, urmeaza mitul consumului de alcool si cel al vorbitului la telefon", a punctat oficialul ApPA.

In cadrul campaniei, ApPA a lasansat un sondaj online la care au participat 9.000 de soferi, iar rezultatele arata ca 1 din 4 soferi spun ca atunci cand ies in trafic schimba benzile foarte des pentru a nu pierde timp in trafic, desi nu se grabesc. "26% dintre ei spun ca nu stiu cat timp castiga facand aceasta manevra, 25% dintre ei estimeaza ca 5 minute, iar 15% cred ca isi castiga 10-15 minute. Nu avem rabdare si ne grabim tot timpul, ceea ce cu siguranta are consecinte", concluzioneaza Oana RADU.

Intreaga discutie despre siguranta rutiera din emisiunea "Zodia Asigurarilor" ce poate fi vizionata in link-ul atasat acestui articol. Asteptam sugestiile tale despre viitoare subiecte sau idei de imbunatatire a emisiunii, pe adresa noastra: media@xprimm.com

Postul de televiziune de stiri Canal 33 HD se gaseste pe RCS-RDS pe pozitia 71, Orange/Telecom pe pozitia 264, iar pe Vodafone 408.

********************

"Zodia Asigurarilor" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii private, se adreseaza publicului larg si poate fi urmarita live pe Canal 33 HD si pe YouTube in fiecare joi, de la ora 17.00.

Pagina "Zodia Asigurarilor" poate fi gasita si pe Facebook, iar pentru a (re)vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile realizate, va invitam sa accesati sau chiar sa va si abonati la canalul de YouTube al XPRIMM.