1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Otilia MIHAI, Consultant ...

VIDEO: Otilia MIHAI, Consultant AA: "Multi tineri vor doar sa isi ia permisul, nu tin cont de ce se poate intampla intr-o clipa de neatentie"



"In business, la inceputul carierei, am simtit ca am niste dezavantaje [pentru ca sunt femeie], dar am invatat foarte repede sa le combat si sa le transform in avantaje", a afirmat Otilia MIHAI, Director General, Consultant AA, intr-un interviu acordat in cadrul campaniei "Cu stil, in trafic", unde a oferit detalii despre experientele ei ca sofer, dar si ca femeie de afaceri.

Vorbind despre sursa stereotipurilor care au la baza inabilitatea femeilor de a conduce, Otilia MIHAI a precizat: "Cred ca acele cazuri in care anumite femei nu se descurca foarte bine la volan sunt mult mai mediatizate decat situatii similare in care la volan este un barbat... Cand vezi un sofer de gen masculin care nu stie sa parcheze sau nu se descurca in trafic, il treci cu vederea. Insa daca este o femeie, evenimentul este "promovat" din prisma genului."

Intrebata daca are o poveste din trafic care ar putea reprezenta o lectie de siguranta rutiera pentru soferi, Otilia MIHAI mentionat: "Imi aduc aminte de o intamplare, cred ca aveam 1 an de cand imi luasem permisul. Veneam inspre Timisoara, pe drum principal, aveam viteza legala si, din lateral, a intrat cineva pe sosea, fara sa se asigure. Daca nu as fi tras de volan destul de tare, as fi intrat direct in masina respectiva. M-am invartit de cateva ori pe sosea, din fericire fara sa ma rastorn. A fost un soc pentru mine, dar si o invatatura de minte sa fiu mult mai precauta, sa tin cont si de ce fac ceilalti in trafic, sa nu ma raportez doar la mine. Este foarte bine sa tii cont de ce fac ceilalti si sa nu te bazezi pe faptul ca esti, de exemplu, pe drum cu prioritate sau ca ai prioritate si sa nu mai tii cont de nimic, pentru ca s-ar putea sa iti apara in fata cineva care nu este atent si sa ajungi sa fii implicat intr-un accident."

In momentul de fata, cea mai mare problema pentru siguranta rutiera din Romania, este faptul ca, plecand de la scoala de soferi, nu se pune accent pe preventie, considera Directorul General al Consultant AA. "Soferii nu constientizeaza pericolele, nu se mai pune accent pe responsabilitate si responsabilizare. Multi tineri vor doar sa isi ia permisul, nu tin cont de ce se poate intampla intr-o clipa de neatentie si nu constientizeaza pericolele, atat pentru ei, cat si pentru cei din jur. Chiar si daca nu ai fi un sofer foarte bun, dar esti precaut si constientizezi riscurile la care te supui si ii supui si pe ceilalti, poti conduce mai incet, poti fii mai atent si asa mai departe. Insa in momentul in care tie nu iti pasa, apar foarte multe riscuri."

"Mai mult, nu inteleg starea de agresivitate, nervii din trafic", a adaugat Otilia MIHAI. "E imposibil sa fii tot timpul dragut si politicos, insa, daca macar in 10% din cazuri reusesti sa fii mai bun, mai amabil, cu siguranta lucrurile s-ar schimba in bine. Mi-as dori sa vad mai des soferi care zambesc, care rad, care cedeaza trecerea dragut, care multumesc: si asa stam atat de mult in trafic, macar sa nu mai stam incrancenati."

Despre demers

Campania "Cu stil, in trafic" este parte a demersului "FII TREAZ LA VOLAN!" si este initiata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor. Demersul se desfasoara cu sprijinul Partenerilor Aon Romania, Consultant AA, EMOTICAR si FIM - Femei in Motorsport.

Obiectivele campaniei includ inlaturarea stereotipului "femeile nu sunt buni conducatori auto/ moto", precum si promovarea reusitelor feminine in domenii considerate, uneori, "atipice".

Mai multe detalii despre initiativa sunt disponibile pe pagina oficiala a campaniei, pe Facebook/treazlavolan, precum si pe Instagram/treazlavolan.


PROMO